joi, 29 martie 2012

Vrei sa fii DJ? Afla aici cum!

Sa fii DJ nu e chiar asa simplu pe cat s-ar crede, dar totusi are si multe avantaje: concertele, fanii, deplasarile, faima si in cazul unora chiar si banii. Dincolo de aparentele glam, munca de DJ presupune mult efort, multa documentatie si imbinarea armonioasa a chemarii artistice cu maiestria tehnica. Astfel, nu e de mirare faptul ca multi tineri, mai ales baieti, sunt atrasi de meseria de DJ, multi dintre ei aruncandu-se cu “capul inainte” in aceasta ocupatie. Sigur, departe de noi gandul de a le taia aripile celor care doresc sa faca o cariera in acest domeniu, dar putina documentare si cumpatare n-a stricat nimanui. Asadar, ce e bine ca un DJ tanar, la inceput de drum, sa stie?

  • Cunoaste-ti domeniul de activitate pe dinafara: Lumea e plina de DJ, de festivaluri, de posturi de radio dedicate genului, de bloguri specializate. Trebuie sa stii totul despre genul in care vrei sa activezi, si ar fi recomandabil sa il si iubesti, sa asculti zilnic DJ consacrati, sa fii mereu la curent cu ce se intampla in domeniul respectiv. De asemenea, e util chiar sa stii si ce fac cei pe care nu-I placi si de ce au totusi succes, ce sisteme audio folosesc, cu ce casa de discuri lucreaza.
  • Cunostintele tehnice sunt foarte importante. Chiar daca multi vorbesc despre feeling cand vine vorba de muzica de club, e nevoie de ceva pricepere tehnica pentru a permite tranzitia corecta intre track-uri, iar asta inseamna sa stii foarte bine ce boxe ai la dispozitie, ce amplificator ar trebui sa-ti cumperi, ce turn table va servi cel mai bine un anumit track list si ce software sa folosesti. Sigur, aceste lucruri se pot invata cu timpul (nimeni nu s-a nascut invatat), dar cu cat vei invata mai rapid, cu atat iti vei dezvolta un stil doar al tau mai repede si vei putea sa te prezinti fara probleme drept un DJ profesionist.
  • Exerseaza. Sigur, ai multe chestii pe cap- o familie, poate un job, poate un iubit/iubita, dar toate astea inseamna ca nu exersezi indeajuns. Trebuie sa-ti stabilesti prioritatile in viata, iar cea mai importanta ar fi sa exersezi. Poate nu chiar zi si noapte (desi ar fi recomandat), dar oricum, destul de des incat sa nu ai probleme daca ar trebui sa mixezi in fata unui public pretentios. Cele cateva difuzoare din mini studioul tau, amenajat in garaj sau in fosta camera a copilariei trebuie sa-ti devina mai familiare decat prietenii si chelnerii din bar- pana la urma, nu ei vor determina daca vei ajunge un star, ci doar munca ta.
  • Nu refuza niciun concert, niciun angajament. Fie ca e un party privat care nu va avea niciodata mediatizare, fie ca e balul bobocilor la un liceu industrial, nu refuza niciun concert. Experienta pe care o vei castiga fata in fata cu fanii e nepretuita si nu poate fi echivalata de privit tutoriale pe Youtube si repetat acasa, de unul singur/a. Apoi, accepta ca la inceput sa canti pe foarte putini bani sau chiar pe gratis- nu la inceputul carierei vei face, oricum, avere. Asemanator, organizeaza propriul tau concert, in care cheama cati mai multi prieteni si cunoscuti, mai ales oameni care nu te vor peria doar pentru ca te plac.
  • Promovare, promovare, promovare. Traim intr-o lume in care imaginea e foarte importanta, asa ca nu rata nicio ocazie de a-ti trimite demo-ul in cat mai multe locuri, incearca sa iti creezi un profil de social media atragator si afiseaza-te in cat mai multe locuri. In cele din urma, cineva te va observa, poate chiar un agent, care poate fi deschiderea ta spre succes.
  •  


    boxe auto, boxe difuzoare

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu