vineri, 2 martie 2012

Consultata 3 medici, niciunul nu a respectat procedura. Vinovatii in cazul fetitei moarte de rabie

stirileprotv.ro Trei medici din Bacau sunt vinovati de neglijenta in serviciu. Au consultat-o pe fetita de 5 ani, care a murit de rabie zilele trecute, insa n-au precizat ca are nevoie de vaccinul antirabic, desi aflasera toti ca a fost muscata de un caine.

S-au multumit sa recomande un ser anti-tetanos, spun inspectorii Directiei pentru Sanatate Publica Bacau.

Inspectorii DSP Bacau au ramas fara grai cand au cercetat fisele de consultatie ale fetitei, scrise, pe rand, in aceeasi zi, de medicul de la urgenta, de un pediatru, si de un oftalomog. In niciuna dintre ele, doctorii nu au recomandat imediat vaccinarea antirabica, desi toti au scris, constiinciosi, ca a fost muscata de un caine.

60555805 Fetita care a murit de rabie nu a fost tratata corespunzator.I s-a administrat un vaccin antitetanos X 60555900 Consultata 3 medici, niciunul nu a respectat procedura. Vinovatii in cazul fetitei moarte de rabie X

Mai mult, medicul oftalmolog al spitalului a chemat-o pe fetita la un cabinet privat, unde lucra la acea ora, chiar daca era de garda in spital.

Revoltator este ca Denisa putea fi salvata. Ea a venit, in luna decembrie, la Spitalul de Urgenta din Bacau la 24 de ore dupa ce fusese muscata.

Medicii spun ca pacientii care se vaccineaza in primele 72 de ore de la muscatura nu mai sunt in pericol. In caz contrar, in doua luni se instaleaza simptomele turbarii si apoi decesul este inevitabil.

In mod uluitor, Conducerea Spitalul Judetean, nu se gandeste la sanctiuni severe.

Pe baza anchetei DPS, Colegiul Medicilor va declansa o ancheta care i-ar putea lasa pe cei trei doctori fara drept de practica. Si politia ii cerceteaza pentru ucidere din culpa.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu