miercuri, 21 martie 2012

Racoreste casa cu aer conditionat

Oportunitatea instalarii unui aparat de aer conditionat a devenit de stricta necesitate in conditiile in care perturbatiile atmosferice tot mai acute la care asistam se rasfrang asupra vietii si activitatii noastre de orice fel. Cum ar putea fi traversata o perioada caniculara, atat acasa cat si la locul de munca, fara a beneficia de aportul unui sistem de climatizare eficient ? Cum v-ati mai putea odihni dupa o zi de munca, daca odata ajunsi acasa veti schimba aerul irespirabil al orasului cu dogoarea cu care veti fi intampinat in casa sau apartamentul pe care il detineti ?

Solutia vine de la sine si tot de la sine va veni si anotimpul cald al acestui an, moment in care ar trebui deja sa fiti pregatiti sa eliminati tot disconfortul creat de umiditatea si caldura excesiva care nu va intarzia sa apara.

Oferta pentru achizitionarea unui aparat de aer conditionat este generosa, putand parea pentru unii dintre dumneavoastra chiar greu de stapanit in sensul alegerii celui mai potrivit si eficient sistem de climatizare. Va veti baza insa pe experienta si sfatul unei firme specializate in instalari si/sau service pentru sistem de climatizare, care va fi in masura sa dimensioneze corespunzator capacitatea tehnica de racire si/sau incalzire a aparatului de aer conditionat pe care urmeaza sa-l instalati.

Pentru siguranta unei decizii corecte, veti elimina din start orice intruziune, pe care fara vreo intentie rautacioasa, s-ar putea sa o primiti ca si sfat din partea vreunui vecin sau coleg de serviciu, in sensul alegerii unui astfel de aparat. Fiecare meserie isi are rigorile sale, iar experienta pe care un instalator aer conditionat o va oferi nu poate fi comparata in niciun fel cu propunerile venite din partea unor neavizati.

Pentru propunerea pe care o asteptati din partea acestui tehnician autorizat, veti oferi toate datele necesare in legatura cu locatia unde doriti instalarea. Aceste date se refera in principal la dimensiunile camerei pe care intentionati sa o climatizati, la pozitionarea ei din punct de vedere cardinal, la tipul de anveloapare exterioara a zidurilor, precum si cantitatea de aparatura electrocasnica si a numarului mediu de persoane care utilizeaza incaperea respectiva.

Sunt date importante care vor fi analizate din perspectiva asigurarii unui aparat de aer conditionat bine dimensionat, a carui putere de racire si/sau incalzire sa poate face fata conditiilor locale, fara a fi expus unui regim de folosire intensiv in cazul subdimensionarii si fara un consum exagerat de energie electica in cazul supradimensionarii. Sunt tot atatea aspecte pe care daca nu le veti avea in vedere defectiunile aparatului de aer conditionat ar putea aparea frecvent sau costurile facturii cu energia electrica ar putea sa va sperie.

Este util pentru dumneavoastra ca decizia de cumparare si in special cea de instalare a unui aparat de aer conditionat sa fie luata inaintea inceperii unui nou sezon calduros. Lunile aprilie sau mai sunt dintre cele mai potrivite pentru acest lucru, datorita linistei aparente in care se afla firmele care presteaza servicii de instalare. Veti evita in acest fel programari al caror termen de instalare se va putea intinde chiar la mai multe saptamani, iar in plus echipele vor putea asigura fara graba o manopera atenta pentru aparatul pe care l-ai ales. Mai mult, garantia pe care o primiti va include un sezon de utilizare chiar din primul sau an de valabilitate.

In ziua anuntata pentru sosirea echipei de tehnicieni, incercati sa asigurati un spatiu optim de lucru in apropierea zonei in care a fost decisa pozitionarea unitatii interne, prin deplasarea eventualelor piese de mobilier care ar putea bloca accesul intr-o maniera potrivita. Inainte de inceperea instalarii intrebati echipa daca are in dotare un aspirator de capacitate mare pentru retinerea prafului care se va dezvolta la practicarea spatiului din perete unde va fi pozitionat traselul conductelor de alimentare ale aparatului de aer conditionat. In lipsa unui astfel de aspirator, cereti ragaz de cateva minute pentru acoperirea cu folie de protectie a mobilierului sau aparaturii electrice din camera respectiva, sau daca este posibil scoateti din camera obiectele cele mai sensibile.


aer conditionat, aer conditionat split

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu