joi, 15 martie 2012

Ovidiu Rom lupta pentru micutii defavorizati. Fiecare copil are dreptul la educatie timpurie

stirileprotv.ro Asociatia Ovidiu Rom lupta pentru ca familiile care provin din medii defavorizate sa inteleaga cat de important este ca cei mici sa fie stimulati intelectual, in primii 5 ani de viata.

Astfel, vor putea tine pasul la scoala si vor avea sansa unui viitor mai bun. Campania de informare publica, sub sloganul "Fiecare copil in gradinita este responsabilitatea fiecaruia dintre noi", a ajuns la al treilea sezon.

In vremuri atat de grele, exista multi copii de-o schioapa din comunitati sarace care si-ar dori sa invete. Dar parintii lor nu au bani pentru haine, pentru carti, pentru rechizite.

Astfel, fetitele si baietii din familii nevoiase ajung sa abandoneze scoala. Ei sunt somerii sau, in cel mai rau caz, infractorii de maine.

Pentru ca romanii care provin din medii dezavantajate, dar si publicul larg sa inteleaga cat de importanta este educatia in primii 5 ani de viata, Asociatia Ovidiu Rom lanseaza al treilea sezon al campaniei sale de informare publica, de aceasta data sub numele "Fiecare Copil in Gradinita".

In prezent, prin programul Asociatiei Ovidiu Rom, 1400 de copii saraci din 12 judete merg la gradinita in fiecare zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu