sâmbătă, 31 martie 2012

Desfunda ca sa curga bine !

Dezvoltarea fara precedent din ultimii ani a zonelor adiacente oraselor noastre a condus la ridicarea unor adevarate mici cartiere cu case individuale, unele dintre ele plasate chiar in plin camp, la distante apreciabile fata de ultima linie de utilitati pe care primariile locale le pot pune contra cost la dispozitia cetatenilor.

Daca reteaua de energie electrica a fost prima conditie pe care a trebuit constructorul sa o indeplineasca si fara de care nimeni nu ar fi cumparat vreodata o locuinta in aceste zone, atunci cand vine vorba despre alte retele edilitare, lucrurile stau cat se poate de rau.

Infrastructura este ca si inexistenta, drumurile de acces sunt in tarana de ani la rand, reteaua de gaz in unele locuri inca nu a fost definitivata, iar serviciile de salubritate ajung si preiau contracte cu mare greutate.

Pe langa toate acestea, proiectantii stiind ca nu vor avea sanse de reusita doar cu vederea spre padure sau spre un camp gol care ar aduce linistea mult dorita de catre proprietari, au recurs la folosirea, de acum a binecunoscutului sistem de preluare si depozitare a apelor uzate dintr-o locuinta, fosa septica. Este usor de imaginat ca fara acest demers, nimic nu s-ar fi cumparat vreodata.

La prima vedere detinerea un spatele curtii a unei astfel de instalatii nu este ceva iesit din comun, atat timp cat proprietarul are permanent in vedere contractarea periodica a unor servicii vidanjare pentru golirea sistemului. Operatiunea in sine nu comporta niciun fel de problema pentru un serviciu specializat de vindajare bucuresti, care isi ofera disponibilitatea de a efectua lucrari profesioniste in zonele adiacente orasului. Cu siguranta ca este mai mult decat oportuna abordarea in a solicita un contract cu o astfel de firma specializata, pentru a elimina orice risc in ceea ce priveste folosirea in conditii optime a intregului sistem de canalizare si stocare a apelor uzate de care dispuneti.

Este bine sa intelegeti ca un sistem de canalizare nu este doar o simpla conducta, chiar daca ne referim la o casa individuala unde s-ar putea presupune ca lungimea retelei de canalizare este suficient de mica si simpla ca sa nu creeze probleme. Oriunde este folosita apa in asociere cu instalatiile sanitare si de bucatarie, conductele instalatiei de canalizare vor fi supuse mereu unui permanent proces de colmatare a interiorului acestora. Simpla depozitare a particulelor fine de murdarie, in timp creaza depuneri care nefiind preluate de scurgerea apei uzate vor dezvolta mirosuri greu de suportat, ca sa nu mai vorbim despre riscuri bateriologice.

Nu o data vi s-a intamplat ca in zona baii sau a oricarei scurgeri obisnuite a unei chiuvete din casa sa simtiti un miros greu. Este evident mirosul unor conducte de canalizare care necesita o spalare. Si pentru aceasta problema puteti apela la servicii canalizare, prin care veti obtine o spalare cu jeturi puternice de apa sub presiune ce vor indeparta orice urma de depunere.

In paralel cu spalarea conductelor se va proceda si la o desfundare canalizare care se realizeaza concomitent cu procedura de spalare a conductelor chiar incepand din interiorul casei in imediata apropiere a instalatiilor sanitare.

Oricat de neplacut in aparenta ar parea tot acest proces, nu trebuie sa va faceti niciun fel de griji deoarece toate operatiunile sunt asigurate de catre tehnicieni specializati in servicii canal, care dispun de echipamente mecanizate dedicate acestui tip de operatiuni de desfundare canal.

Mai curand este util sa aveti in vedere solicitarea unui serviciu de vidanjare pe care sa-l asigurati intr-un regim tip abonament sau contract permanent, pentru a lasa deoparte orice grija ca intr-o buna zi un eveniment extrem de neplacut s-ar putea produce. Printr-o simpla cautare online veti putea gasi cu usurinta un serviciu de vidanjare ieftina, dar care va fi realizat cu concursul unor tehnicieni profesionisti si a unor utilaje performante.


vidanjare, desfundare canal

"Scoala Altfel" incepe luni. Ce fac toti elevii si profesorii din Romania in cele 5 zile

stirileprotv.ro Toate unitatile de invatamant desfasoara de luni, timp de o saptamana, programul Scoala altfel in care elevii pot merge la muzee, teatru, la film, in excursii, pot organiza in clasa discutii pe diverse teme.

Ministerul Educatiei a hotarat, in premiera pentru Romania, ca in perioada 2-6 aprilie 2012, in scolile sa se desfasoare programul "Scoala Altfel".

Este un program dedicat activitatilor educative extracuriculare si extrascolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor si a profesorilor in activitati de educatie non-formala, care sa puna in valoare talentele, preocuparile extrascolare si competentele elevilor, in domenii cat mai diverse si interesante.

Astfel, la Colegiul "Mihai Viteazul", din Capitala, optiunile sunt dintre cele mai diverse.

"Elevii au optat pentru tehnici de acordare a primului ajutor, promenada culturala la palate, workshop cu tema alegerea carierei, tehnici de acordare a primului ajutor, educatie pentru sanatate, vizita tematica la Centrala nuclear-electrica de la Cernavoda, cercetarea crimei, turul Bucurestiului si concurs cine stie castiga, taking Cambridge exams, vizita la Administratia Nationala de Meteorologie si Bucuresti-Arta contemporana", a declarat, vineri agentiei MEDIAFAX, profesorul de biologie Alexandru Croitoru.

Totodata, elevii Colegiului vor pleca in excursii pe diverse trasee, a mai spus Croitoru.

De asemena, o parte dintre elevii de la Scoala 27 vor merge la Sala Radio, al Gradina Botanica, in parc si vor viziona un film, iar cei de la Scoala 98 vor merge la biserica, unde vor afla importanta sarbatorilor Pascale, vor picta oua pentru Pasti, vor merge in excursie la o ferma si se vor distra la un carnaval cu masti venetiene.

Si programul elevilor de la Colegiul "Bogdan Petriceicu Hasedu" din Buzau este foarte divers. Liceenii vor participa la dezbateri tematice, printre care "Acest Parlament ar da drept de vot tinerilor de 16 ani din Romania".

De asemenea, elevii vor avea discutii despre semnificatia sarbatorilor Pascale si vor desfasura activitati de voluntariat la adaposturi pentru cainii fara stapan, la camine de batrani si de copii.

In plus, liceenii vor merge in excursii tematice in Bucuresti, Buzau si Brasov si vor vizita institutii de cultura din oras. In cadrul saptamanii "Scoala Altfel' elevii de la Colegiul Hasdeu vor viziona filme, apoi vor dezbate tema filmului vizionat si vor participa la cursuri de prim ajutor. Amatorii de sport vor participa la meciuri de handbal si baschet. In Capitala, 4.000 de elevi bucuresteni vor participa la activitatile pregatite pentru ei de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in cadrul programului "Scoala Altfel", informeaza institutia.

Astfel, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, va prezenta elevilor teme legate de prevenirea delincventei juvenile, siguranta pe Internet, prevenirea comportamentului antisocial. De asemenea, lucratorii Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane ii va duce pe elevi in vizita la Detasamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Romane "Felix Topescu".

Totodata, jandarmii Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" vor prezenta un exercitiu demonstrativ. Politistii de frontiera le vor arata elevilor cum se efectueaza controlul persoanelor si bunurilor in Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, apoi celor interesati le vor prezenta exponatele Muzeului Politiei de Frontiera din Giurgiu.

De asemenea, elevii atrasi de activitatea pompierilor bucuresteni sunt asteptati sa viziteze Muzeul National al Pompierilor (Foisorul de Foc), Facultatea de Pompieri, dar si unitati ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti. Pilotii Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor isi vor demonstra maiestria in pilotarea elicopterelor din dotare in cadrul unor exercitii pe care le vor executa la sediul Inspectoratului.

Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" isi deschide portile pentru a-i primi, in vizita, pe liceenii interesati de institutia de invatamant in care se formeaza ofiterii MAI. De asemenea, elevii vor vizita Arhivele Nationale, reper al traditiei in Ministerul Administratiei si Internelor, in care sunt pastrate marturii ale continuitatii, fie ca este vorba de perioada medievala sau cea contemporana.

Copiii care vor sa afle mai multe lucruri despre autoturisme pot asista la prezentarile pe care le vor face, la sediul propriu, lucratorii Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Aspecte legate de identitatea persoanei vor fi dezvaluite de lucratorii Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, in cadrul unor prezentari care au ca teme importanta actului de identitate si a certificatului de nastere.

Reprezentantii Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane ii vor invata pe elevi sa evite capcanele traficantilor, in cadrul unor prezentari pe teme specifice care vor avea loc la sediul institutiilor de invatamant. Agentia Nationala Antidrog va prezenta riscurile consumului de stupefiante in cadrul unor prezentari care vor avea loc in diverse puncte, la nivel national. Muzeele au epuizat biletele inca de acum o luna, astfel ca aceia care s-au trezit mai tarziu au fost obligati sa-si modifice programul.

Tot in acest interval, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului organizeaza fazele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline de invatamant. Dupa "Scoala Altfel" urmeaza doua saptamani de vacanta. Vacanta de primavara incepe in 9 aprilie si se incheie in 22 apilie.

vineri, 30 martie 2012

Servicii Consultanta

O consultanta de afaceri profesionista depinde foarte mult de ideea afacerii, de scopul pentru care realizam planul si bineinteles, de complexitatea acesteia. Atunci cand planul este realizat pentru o banca in ideea obtinerii unui credit, prioritatile pe care le avem in vedere la elaborarea planului sunt altele, fiind cunoscut faptul ca bancile judeca in primul rand dupa gradul de garantare a creditelor si ne referim in special la garantiile imobiliare, astfel ca accentul se pune mai mult pe garantii si nu pe proiectii financiare.

De asemenea, daca realizam planul de afaceri pentru ca firma sa urmeze un model al afacerii sau atingerea unor obiective prin actiuni, focalizarea noastra va fi pe etapele desfasurarii proiectului si pe calculele in general ca si tinte de depasit.

Un alt tip de plan de afaceri este cel pentru atragerea de investitori, atunci detaliile vor fi mult mai complexe, inclusiv calcule in amanunt al fluxului lunar de numerar, ce variante pentru dezvoltare avem, obligatoriu integrarea planului de marketing si, nu in ultimul rand, ceea ce investitorii urmaresc cu atentie, strategiile pentru iesirea investitorilor dupa o perioada de 4-5 ani.

Asa cum reiese de mai sus, planul de afaceri pentru atragerea de investitori este cel mai complex si presupune o implicare puternica din partea firmei de consultanta. Aici venim in sprijinul dumneavoastra si prin relatiile dezvoltate de-a lungul timpului cu parteneri romani si straini dar si prin baza de date a furnizorilor de servicii cu care colaboram.

Astfel ca, fie ca aveti nevoie de elaborarea unui plan de afaceri complex, care sa includa proiecte complexe de dezvoltare sau chiar unul mai putin complex necesar la obtinerea unui credit bancar,  sau fie ca doriti obtinerea unei consultatii de afaceri in ceea ce priveste furnizorii cu care sa lucrati sau dezvoltarea departamentului de vanzari a companiei, va rugam sa ne contactati si va asiguram ca veti face astfel primul pas spre dezvoltarea afacerii dumneavoastra. Pentru a consulta serviciile pe care le oferim dati clik pe linkul urmator servicii consultanta

Pentru cresterea afacerii tale ai nevoie in primul rand de implicare. Implicarea este atat din partea echipei manageriale, cat si din partea tuturor salariatilor companiei.

Este cunoscut faptul ca un manager de succes este acela care stie sa motiveze cat mai bine echipa pe care o coordoneaza si din acest considerend, in ultimii ani, companiile cauta manageri care sa influenteze pozitiv perceptiile oamenilor, motivand si conducand spre succes afacerea pe care o conduce.

Considerand cele de mai sus, consultanta in afaceri este esentiala atunci cand ai un business. Intotdeauna un training de vanzare sau o consultanta de calitate sunt binevenite pentru cresterea afacerii si recomandam cu tarire participarea la cursuri de dezvoltare pentru oamenii care sunt implicati in business. Recomandam in special implicarea agentilor de vanzari in invatarea tehnicilor elementare in vanzare, acest lucru poate face diferenta intre o companie cu rezultate foarte bune si una cu rezultate medii sau foarte slabe.

Sursa: Consultanta-Plan-afaceri.eu


curs, consultanta seo

joi, 29 martie 2012

Vrei sa fii DJ? Afla aici cum!

Sa fii DJ nu e chiar asa simplu pe cat s-ar crede, dar totusi are si multe avantaje: concertele, fanii, deplasarile, faima si in cazul unora chiar si banii. Dincolo de aparentele glam, munca de DJ presupune mult efort, multa documentatie si imbinarea armonioasa a chemarii artistice cu maiestria tehnica. Astfel, nu e de mirare faptul ca multi tineri, mai ales baieti, sunt atrasi de meseria de DJ, multi dintre ei aruncandu-se cu “capul inainte” in aceasta ocupatie. Sigur, departe de noi gandul de a le taia aripile celor care doresc sa faca o cariera in acest domeniu, dar putina documentare si cumpatare n-a stricat nimanui. Asadar, ce e bine ca un DJ tanar, la inceput de drum, sa stie?

  • Cunoaste-ti domeniul de activitate pe dinafara: Lumea e plina de DJ, de festivaluri, de posturi de radio dedicate genului, de bloguri specializate. Trebuie sa stii totul despre genul in care vrei sa activezi, si ar fi recomandabil sa il si iubesti, sa asculti zilnic DJ consacrati, sa fii mereu la curent cu ce se intampla in domeniul respectiv. De asemenea, e util chiar sa stii si ce fac cei pe care nu-I placi si de ce au totusi succes, ce sisteme audio folosesc, cu ce casa de discuri lucreaza.
  • Cunostintele tehnice sunt foarte importante. Chiar daca multi vorbesc despre feeling cand vine vorba de muzica de club, e nevoie de ceva pricepere tehnica pentru a permite tranzitia corecta intre track-uri, iar asta inseamna sa stii foarte bine ce boxe ai la dispozitie, ce amplificator ar trebui sa-ti cumperi, ce turn table va servi cel mai bine un anumit track list si ce software sa folosesti. Sigur, aceste lucruri se pot invata cu timpul (nimeni nu s-a nascut invatat), dar cu cat vei invata mai rapid, cu atat iti vei dezvolta un stil doar al tau mai repede si vei putea sa te prezinti fara probleme drept un DJ profesionist.
  • Exerseaza. Sigur, ai multe chestii pe cap- o familie, poate un job, poate un iubit/iubita, dar toate astea inseamna ca nu exersezi indeajuns. Trebuie sa-ti stabilesti prioritatile in viata, iar cea mai importanta ar fi sa exersezi. Poate nu chiar zi si noapte (desi ar fi recomandat), dar oricum, destul de des incat sa nu ai probleme daca ar trebui sa mixezi in fata unui public pretentios. Cele cateva difuzoare din mini studioul tau, amenajat in garaj sau in fosta camera a copilariei trebuie sa-ti devina mai familiare decat prietenii si chelnerii din bar- pana la urma, nu ei vor determina daca vei ajunge un star, ci doar munca ta.
  • Nu refuza niciun concert, niciun angajament. Fie ca e un party privat care nu va avea niciodata mediatizare, fie ca e balul bobocilor la un liceu industrial, nu refuza niciun concert. Experienta pe care o vei castiga fata in fata cu fanii e nepretuita si nu poate fi echivalata de privit tutoriale pe Youtube si repetat acasa, de unul singur/a. Apoi, accepta ca la inceput sa canti pe foarte putini bani sau chiar pe gratis- nu la inceputul carierei vei face, oricum, avere. Asemanator, organizeaza propriul tau concert, in care cheama cati mai multi prieteni si cunoscuti, mai ales oameni care nu te vor peria doar pentru ca te plac.
  • Promovare, promovare, promovare. Traim intr-o lume in care imaginea e foarte importanta, asa ca nu rata nicio ocazie de a-ti trimite demo-ul in cat mai multe locuri, incearca sa iti creezi un profil de social media atragator si afiseaza-te in cat mai multe locuri. In cele din urma, cineva te va observa, poate chiar un agent, care poate fi deschiderea ta spre succes.
  •  


    boxe auto, boxe difuzoare

    Deputatul Cezar Preda: Unde este Boc? Oamenii vor sa puna mana pe presedintele partidului

    stirileprotv.ro Presedintele PDL a luat pozitia strutului si a uitat de membrii din teritoriu, spun colegii de partid despre Emil Boc. Tot ei cred ca s-ar impune organizarea unui congres sau macar a unei sedinte, ca sa analizeze demisiile si sa primeneasca partidul.

    Pe motiv ca refuza sa aloce fonduri in teritoriu, unii democrat-liberali il gasesc vinovat si pe seful Guvernului, Mihai Razvan Ungureanu.

    Democrat-liberalii i-au reprosat lui Emil Boc ca la alegerile din vara va conduce partidul nu in lupta pentru castig, ci pentru supravietuire.

    "Imediat dupa ce a terminat functia de prim-ministru era obligatoriu sa vina in teritoriu. Oamenii vor sa puna mana pe presedintele partidului", a spus Cezar Preda, deputat.

    Desi acum o luna si jumatate, cand a primit votul de investitura, Ungureanu nu a fost criticat, acum premierul a devenit si el tinta atacurilor. Democrat-liberalii s-au suparat pe el pentru ca nu a fost de acord cu unele solicitari privind alocarea banilor in teritoriu.

    "Un premier responsabil nu pleaca trantind usa. Cineva a avut interesul sa-l faca sa creada ca el trebuie sa fie independent si sa reziste presiunilor noastre. Noi nu facem presiuni", a mai spus Preda.

    Multi democrat-liberali cer organizarea unui congres extraordinar sau macar a unui sedinte cu toti liderii din teritoriu.

    In plus, sunt si voci care cer inlocuirea actualului presedinte cu un lider forte. Oamenii importanti au parasit formatiunea cand a fost mai greu, a fost replica de la centru.

    Dupa modelul Sorin Frunzaverde, sunt si alti democrat-liberali care sustin ca au fost contactati de colegii din opozitie pentru a le propune o colaborare.

    miercuri, 28 martie 2012

    Instalator Bucuresti – montaj pompe de punere sub presiune si de mare capacitate

    instalator bucuresti executa montajul si racordul pompelor la reteaua electrica. Pompele cu ax orizontal au cea mai mare extindere, sunt folosite ca echipamente  de baza  la statiile de repompare sau punere sub presiune.  Chiar la parametrii cei mai ridicati, aceste pompe sosesc la locul de montaj  gata asamblate, cu motorul pe sasiul original. Cu toate ca furnizorul livreaza agregatul  cu centrare prealabila, datorita transportului, acesta  poate sa se strice  si din aceasta cauza operatia se reia. Este deci necesara  verificarea centrajului inainte de amplasarea utilajului  si punerea lui in functiune. Centrarea agregatului urmareste in principal  coaxialitatea celor doi arbori, motor si condus.  Operatiile de montaj  la care participa si instalator bucuresti sunt ,in general,  simple si constau in: fixarea pe fundatie a agregatului, operatie prin care se realizeaza o legatura rigida   intre utilaj si fundatie in vederea preluarii de catre aceasta  a fortelor, momentelor si trepridatiilor din timpul functionarii.  In continuare  se introduc  suruburile cu un anumit  diametru prin gaurile de sasiu si fundatie si se scot apoi  in afara cu maxim (10-15) diametru, pentru a permite introducerea piulitelor.  Se aseaza apoi placa de baza pe fundatie si se asigura orizontalitatea ( prin masurari si  rectificari succesive). Suruburile de prindere ale sasiului pot fi rigidizate in fundatie, prin betonare simpla sau prin sudarea de armatura fundatiei. Pentru asigurarea orizontalitatii se folosesc pene metalice  dispuse intre placa de baza si beton. Centrarea agregatului de pompare (ca operatie finala) se face prin verificarea cu rigla si trusa de  spioni. O centrare corecta face ca  rigla sa se aseze pe cele doua semicuple fara abateri. La o buna centrare, distanta pe circumferinta intre cele doua semicuple trebuie sa fie invariabila. Rigidizarea sistemului se face dupa terminarea centrarii si verificarii acestuia, prin umplerea cu beton pana la nivelul superior al ramei placii de baza.  Dupa ce betonul de adaos a facut priza, piulitele sa strang complet si uniform, verificandu-se apoi din nou centrarea. Eventualele corectii se vor face actionand numai asupra motorului. In unele cazuri, centrarea este o operatie mai dificila incat implica atat centrarea  pompei pe rama, cat si a arborilor in raport cu semicuplele. Se mai efectueaza o operatie de verificare a centrarii dupa terminarea racordului pompei cu reteaua, deoarece aceasta poate transmite  agregatului tensiuni care sa solicite cuplajele peste limita admisibila.  Tot datorita acestui fapt, se pot produce incalziri periculoase la lagare, ceea ce uneori se incheie cu ruperea acestora. In cazul statiilor de pompare, montarea pompelor este un proces mai complicat si de durata. instalator bucuresti, alaturi de sudori, muncitori de santier, executa cu atentie aceste lucrari complexe. Munca in echipa este esentiala in astfel de cazuri. Pot aparea numeroase probleme la montajul pompelor de mare capacitate. Acestea se pot monta cu cotul flansei de refulare deasupra sau sub plaseu. In ambele variante se prevad suporti de refulare capabili a prelua toate eforturile provenite  din greutatea proprie  a elementelor mobile si fixe. Cand motorul nu poate prelua eforturi axiale, agregatele au suplimentar o sustinere axiala. Trebuie precizat ca functie de lungimile pompelor, acestea pot fi livrate asamblate complet in uzina dar cel mai adesea  pe subansamble si repere independente. Pentru efectuarea montajului furnizorul pune la dispozitie instructiunile detaliate iar operatiile constau din: ancorarea pompei in carligul  instalatiei de ridicat, coborarea ansamblului in deschiderea planseului  si plansarea pe un suport daca pompa are elemente intermediare lungi, montarea elementelor intermediare prin prinderi si manevrare corespunzatoare, montajul sustinerii axiale, montarea motorului, legatura pompei cu reteaua fara pretensionari. Dupa terminarea operatiilor de montaj  se va incheia un proces verbal si se va trece  la efectuarea probelor  de montaj cu instalatia in functiune, dupa care urmeaza receptia. instalator bucuresti va efectua probele tehnologice de dare in functiune. Daca nu apare necesitatea unor  remedieri majore, statia poate intra in functiune. instalator bucuresti face parte din echipa de montaj a acestor dispozitive. In conditiile in care tevile si instalatiile inregistreaza scurgeri,  problema trebuie identificata si rezolvata de catre specialist – instalator bucuresti. Acesta raspunde de buna functionabilitate a conductelor si instalatiilor.


    instalatori centrale termice, instalator centrale termice

    marți, 27 martie 2012

    ​VIDEO Achizitiile publice vor continua sa fie mentionate in rapoartele Comisiei Europene asupra justitiei, din cauza problemelor privind transparenta si aplicarea legii

    Problemele semnalate de Comisia Europeana privind achizitiile publice continua sa persiste, rezolvarea lor fiind pe termen lung, intrucat este vorba despre transparentizare, de reformarea justitiei si de conflicte de interese, crede avocata Cristina Randjak. La nivelul autoritatilor publice, exista doua comportamente care trezesc suspiciuni, spune si consultantul Gabriel Zaharia: comportament defensiv, reflectat prin conditii prohibitive, sau caiete cu sarcini cu dedicatie. Legislatia in curs de elaborare la nivel european ar putea rezolva aceste deficiente.​

    Problemele sesizate de Comisia Europeana nu se refera la calitatea legislatiei, ci la aplicarea ei



    Cristina Randjak

    • Problema nu a fost niciodata legata de modul in care a fost formulata legea, problema noastra e una de aplicare. In primul rand, avem problema transparentei. Marea majoritate a procedurilor de achizitii publice nu sunt atat de transparente cum ar trebui sa fie.
    • Apoi avem problema justitiei, care este bine cunoscuta si semnalata in toate rapoartele Comisiei Europene.
    • Avem lipsa de pregatire a judecatorilor in ceea ce priveste aspecte financiare, tehnice in dosare privind achizitii publice si avem lipsa de coerenta intre hotararile care se dau in Romania. Este posibil ca pe spete similare sau identice sa obtinem din partea judecatorilor solutii contradictorii.
    • Contractul de achizitie publica a fost definit in prima faza ca fiind un contract administrativ, ceea ce inseamna ca mergea la instantele administrative. La un moment dat, in 2011, a fost facuta o modificare ce l-a definit ca un contract comercial si astfel a fost trimis la instantele comerciale. Asa ca nu stim exact care sunt judecatorii care ar trebui sa se specializeze.
    • Chiar si acum, pe partea de procedura, este o procedura administrativa si orice chestiune pe aceasta tema trebuie sa mearga la instantele administrative. Cand trecem la contract trebuie sa ne mutam pe partea comerciala.
    Ce modificari au aparut in ultimul an privind legislatia pe tema achizitiilor publice

    Gabriel Zaharia
    • Una dintre cele mai importante modificari a fost OUG 66/2011 privind conflictul de interese. Este foarte importanta pentru a evita corectiile financiare la nivelul UE, mai ales ca ele duc la pierderea de sume din partea Romaniei. Asa ca legislatia este foarte clara in ceea ce priveste conflictul de interese si problema este aplicarea. 
    • Apar schimbari legislative in permanenta in Romania pentru ca trebuie sa ne adaptam schimbarilor legislative de la nivel european. 
    • In decembrie au aparut schimbari prin Legea 279, care duce la o serie de simplificari in sensul accelerarii procedurilor de achizitii publice, iar ultima schimbare se refera la semnarea contractului de achizitie in termen de 7 zile de la raportul procedurii, in sensul de a creste transparenta procesului si de a nu intarzia nejustificat procedurile.
    Un studiu al IPP referitor la transparenta in achizitiile publice afirma ca OUG34/2006, care reglementeaza achizitiile publice, pare sa promoveze interesele autoritatilor publice si nu sa raspunda necesitatilor beneficiarilor.

    Cristina Randjak
    • Legislatia romaneasca este o transpunere foarte fidela a legislatiei comunitare. Legea romana este foarte aproape de directivele europene.
    • N-as spune ca protejeaza doar autoritatile contractante, sau poate asta este ceea ce ar trebui sa faca, pentru ca vorbim despre banul public. Si este normal ca anumite aspecte sa fie foarte reglementate. Masura in care autoritatile vin si reglementeaza si mai strict elemente care nu sunt esentiale, este o alta discutie. Dar cata vreme autoritatile raman in cadrul legii as spune ca legea este ok.
    Gabriel Zaharia
    • Ofertantii sunt protejati in drepturile lor de a sti rezultatul prin anuntul de atribuire. Romania, alaturi de Lituania si Letonia, au transparenta de 100% pe sistemul electronic de achizitii publice.
    • Problema este cu autoritatile contractante care nu publica anunturile si asta e legat de un comportament al administratiei publice.
    • Acest lucru cred ca poate fi suplinit prin initiativa ANRMAP de a verifica documentatia pentru ca o verificare inainte duce la eliminarea unor potentiale probleme referitoare chiar la publicitate si clauzele restrictive, ele fiind cele doua bariere impuse ofertantilor.
    • In conditiile in care cele doua paliere sunt rezolvate, consider ca ofertantii vor fi mai bine aparati in dreptul lor la transparenta si de a fi tratati egal.
    Cristina Randjak
    • Problema nu este pe partea de procedura propriu-zisa, ci cu contractele care se incheie. Pentru ca ele, desi fac parte din procesul de achizitie publica si ar trebui sa fie publice, nu sunt intotdeauna facute publice si ofertantilor le este greu sa ajunga la ele pentru a vedea daca au fost incheiate sau nu conform documentatiei.
    • De ce nu sunt facute publice: principalul argument este confidentialitatea. Ea trebuie respectata in masura in care priveste elemente care pot fi confidentiale. Cand e vorba despre modul de cheltuire a banului public, este clar ca nu mai poate fi vorba despre aceasta confidentialitate. Dar, in practica, e inca greu sa ajungem la contractele incheiate.
    Ce alte probleme privind achizitiile publice exista



    Cristina Randjak
    • Ne confruntam cu probleme in privinta modului in care este scrisa documentatia. De foarte multe ori ea se adreseaza unui anumit ofertant. Nu spun ca este o problema de coruptie, dar s-ar putea ca autoritatea, neavand cunostintele necesare, sa fi adaptat oferta unui potential candidat si prin asta sa ajunga sa ii excluda pe ceilalti.
    • Ne confruntam cu multe contestatii in ceea ce priveste procedurile, poate mai putine acum de cand contestatarii ale caror contestatii sunt respinse ajung sa plateasca pentru asta.
    • Iar ulterior, dupa ce se incheie partea de contract, este o mare problema in ceea ce priveste posibilitatea de modificare a acestuia. Se pune intrebarea ce poate fi modificat, daca poate fi modificat. Aceasta insa e o problema europeana, nu este reglementata nici prin directiva, exista doar jurisprudenta europeana care stabileste ce se poate modifica si ce nu. In noul proiect de directiva europeana este preluata aceasta jurisprudenta si se va rezolva problema.
    • Jurisprudenta spune, simplist vorbind, ca se poate modifica tot ceea ce nu era element esential la momentul incheierii contractului. Adica daca am spus ca vrem pixuri rosii, nu putem modifica ulterior sa spunem ca vrem pixuri albastre. Daca n-am specificat ca vrem pixuri cu mina de un anumit diametru, putem agrea sa luam pixuri cu mina de un alt diametru. Asta foarte simplist spus.
    Gabriel Zaharia
    • O alta problema sistemica este legata de suplimentarea contractelor, care se supune procedurii de negociere fara publicarea unui anunt. De multe ori este o procedura care se desfasoara defectuos si se soldeaza cu corectii. Autoritatile contractante trebuie sa deruleze procedura corect, sa publice anuntul de atribuire, pentru ca el transparentizeaza procesul. Este important de stiut ca suplimentarea trebuie sa fie solid argumentata si nu trebuie sa se datoreze unor omisiuni initiale sau remedierii unor probleme.
    Cum se recunosc licitatiile cu dedicatie

    Cristina Randjak
    • Ar putea sa apara in caietele de sarcini anumite specificatii ce pot fi indeplinite de un anumit ofertant sau cativa ofertanti.
    Gabriel Zaharia
    • Sau mai exista situatii de conditii foarte inalte, pentru care practic nu gasesti specialist pe piata. Tot ce este in limita excesivului este exact ceea ce conduce si la suspiciune si la probleme.
    • De fapt, de multe ori, exista un comportament defensiv al autoritatii. Din intentia de a se asigura ca nu va fi judecata gresit pune conditii prohibitive. Sunt doua tipuri de probleme: un comportament defensiv exagerat datorat multor verificari la care sunt supusi - si e o reactie fireasca - si mai e situatia in care este incurajat un anumit tip de ofertant prin tipul de tehnologie, marca, conditii de experienta, de calificare, standarde, practic aceste detalii tehnice conduc la problema reala, insumata cu perceptia publicului.
    Pro si contra unei institutii unice care sa se ocupe de tot procesul de achizitii publice

    Comisia Europeana este in plin proces de regandire a legislatiei privind achizitiile publice care prevede, printre altele, o singura institutie care sa gestioneze intreg procesul de achizitii publice. In Romania, exista o serie de institutii cu atributii in acest sens, dar odata inclusa in directiva o astfel de prevedere, atunci ea ar deveni obligatorie in transpunerea din statele membre.



    Gabriel Zaharia
    • Este un model existent deja in Danemarca. Beneficiul este din punct de vedere al estimarii necesitatilor de achizitii la nivel national si al eliminarii problemelor legate de intarzieri din cauza contestatiilor si a consultarilor interminabile intre institutiile implicate.
    • Dar trebuie sa luam in calcul ca acest model are si o componenta culturala. Este foarte important de stiut daca acest lucru este aplicabil unei tari ca Romania, pentru ca daca tot a venit vorba de modele, Romania a decis sa fie cat mai aproape de directiva europeana, prin detaliere, si totul trebuie spus in clar.
    Cristina Randjak
    • Daca directiva va spune in mod imperativ ca va exista o singura autoritate, da, va trebui sa o avem si noi. In masura in care lasa la latitudinea autoritatilor nationale daca va exista o autoritate sau mai multe, Romania va face ce va dori. Deci probabil ca va pastra modelul actual. In acest moment, conform proiectului, este vorba despre o singura autoritate.
    • As prefera sa fie una singura, ar fi mai usor, chiar daca ar fi centralizat si ar duce la intarzieri in proceduri - desi si aici este o discutie - ar fi mai usor de controlat, ar fi mai clar cine ce face, la noi este o mare problema ca sunt foarte multe autoritati cu diverse competente in ceea ce priveste achizitiile publice si este greu de determinat de catre ofertant cui trebuie sa i se adreseze si in legatura cu ce. Se vorbea mai devreme despre faptul ca autoritatile discuta intre ele, iar asta dureaza foarte mult. Asa ca atunci poate nici n-ar fi vorba despre intarzieri, in cele din urma, ci ar fi o singura autoritate, gestioneaza ce ar avea de gestionat, si in aceste conditii poate ar fi mai simplu.
    Ce modificari legislative se asteapta in perioada urmatoare



    Cristina Randjak
    • Asteptam cu foarte mare interes directiva europeana, pentru ca acolo vor fi foarte multe modificari.
    • Este in faza de proiect, deci vorbim probabil de cativa ani, insa cred ca va duce la modificari semnificative ale legislatiei si in Romania.
    • Va fi mai putina birocratie, se vor flexibiliza intr-o mai mare masura procedurile, se va asigura un acces mai simplu al IMM-urilor si al firmelor nou infiintate la procedurile de achizitii, se vor redefini conflictele de interese, as spune ca aceea este modificarea cea mai importanta. 
    • In rest, la nivelul Romaniei exista cateva propuneri de modificare care sunt prinse in diverse comisii ale Parlamentului, dar nimic semnificativ, si ANRMAP care incearca sa stabileasca anumite aspecte la nivel de legislatie tertiara.
    Anticipam noi observatii referitoare la achizitii publice din partea Comisiei Europene?
    • As zice ca, din pacate, achizitiile publice vor continua sa mai fie mentionate in rapoartele pe justitie, pentru ca problemele noastre sunt unele cu rezolvare de durata. Este vorba despre transparenta si problema cu justitia, a conchis Cristina Randjak.

    Pompa submersibila – structura si mecanism de functionare

    pompa submersibila este un element, un dispozitiv prin intermediul caruia se realizeaza alimentarea cu apa. Pentru orice activitate dorim sa desfasuram avem nevoie de apa. Este greu sa ne imaginam o viata fara apa.  La orice pas vedem ca apa este o resursa indispensabila vietii si a tot ceea ce ne inconjoara. In functie de model fiecare pompa are anumite destinatii de utilitate.  pompa submersibila are aplicabilitate in domeniul agricol, industrial, gospodaresc. Unii dintre noi apeleaza la acest dispozitiv pentru a-si iriga cultura, altii pentru desfasurarea activitatilor industriale. Apa furnizata de pompa este folosita si pentru uzul casnic. pompa submersibila folosita in scopul irigatiilor dispune de un apometru si un ceas. Apometrul  inregistreaza cantitatea de apa consumata iar ceasul intervalele de timp. Practic pe baza acestui apometru se pot stabili numarul de pompari pe care noi le consideram necesare pentru cultura noastra; il fixam la numarul de rotatii pe care pompa trebuie sa le execute. Cu ajutorul ceasului ne stabilim intervalele la care pompa trebuie sa porneasca pentru a se realiza irigarea. Nimic mai simplu si mai eficient. Se recomanda o utilizare uniforma si regulata a pompei. Nu este indicat sa existe perioade lungi de timp in care practic este scoasa din functiune si apoi la un anumit moment sa fie folosita intr-un mod excesiv. In astfel de cazuri, de suprasolicitare, poate ceda atat motorul cat si acel sistem rotativ care  trage si distribuie apa. Cantitatile de apa pentru irigatii se stabilesc in functie de cultura,  de anotimp, de conditiile climatice. Exista plante care in procesul de crestere cat si de productie au nevoie de cantitati mai mari de apa.  pompa submersibila folosita in scop industrial are o structura de rezistenta considerabila. In procesul de productie in diverse fabrici, apa prezinta o multime de impuritati. Acest tip de pompe sunt prevazute  cu site care retin corpurile de mari dimensiuni din apa, pentru a evita sa ajunga  in zona motor- sistem rotativ, fapt ce ar bloca  pompa.  O rezistenta, fata de restul pompelor, remarcam si la motorul electric. Cum fluxul tehnologic este intens, cantitatile de apa  care se necesita la nivelul unei fabrici sau a unei intreprinderi sunt foarte mari. Motorul este astfel construit incat sa poata functiona la o tensiune mai ridicata si intr-un ritm alert. Numarul de turatii este mare. Se mai intampla ca in cazul intreprinderilor unde consumul de apa este foarte mare, sa se apeleze la mai multe pompe, respectiv un sistem de pompe in retea.  pompa submersibila pentru uz casnic se alimenteaza de la un put sau o fantana care de obicei se afla in apropierea locuintei. Este de mici dimensiuni.  Un element care trebuie luat in considerare este adancimea putului sau a fantanii. Sunt pompe care au o structura adaptabila in functie de adancimea la care sunt scufundate. Practic la o adancime mai mare , apa se impinge spre suprafata mai greu. Motorul si sistemul de sustragere-pompare sunt mai rezistente, sunt astfel concepute incat sa functioneze perioade mai indelungate de timp.  Trebuie verificat nivelul apei, conditiile in care el oscileaza pentru a evita ca pompa sa mearga in lipsa apei.  De obicei apa din adancuri este mai curata, insa impuritati exista la orice pas. Si aceste pompe care se scufunda sunt prevazute cu un fel de filtru care practic analizeaza apa si o curata de impuritati.  Apa este pompata spre destinatie in urma procesului de filtrare, iar mizeriile sunt retinute intr-o plasa. Este bine sa se controleze pompa des pentru a vedea starea sitei, a sistemului  rotativ, a filtrului  si motorului. La un anumit timp acea plasa trebuie curatata. pompa submersibila valorifica apa din adancuri, impingand-o spre suprafata pentru a putea fi utilizata in diverse activitati productive.


    pompa submersibila, hidrofor

    Conditii de mediu care iti pot afecta sanatatea dentara

    E un lucru bine stiut ca mediul in care traim poate sa aiba efecte de scurta sau lunga durata asupra modului in care ne dezvoltam fizic si psihic. E evident ca persoanele care au crescut intr-o tara cu o temperatura ridicata vor avea probleme cand vor ajunge in Norvegia sau Alaska, de exemplu. Toate elementele din mediul inconjurator ne afecteaza intr-un fel sau altul, iar dintii nostri sunt foarte sensibili la toti stimulii din jur. Dintii sunt o parte sensibila a organismului nostru, chiar daca-i consideram foarte puternici pentru ca pot mesteca mancare si par tari ca piatra. De fapt, ei pot fi afectati, mai ales in sens negativ, de conditiile de mediu, iar doar faptul ca ai grija de dinti si iti faci drum spre un cabinet stomatologic de cateva ori pe an nu inseamna ca dintii tai nu sunt in pericol. In functie de tipul de stimul, problemele pot fi imediate sau se pot manifesta ceva mai tarziu de-a lungul vietii, dar in orice caz trebuie sa fii mereu in garda cand vine vorba de sanatatea dintilor tai si sa discuti cu un dentist daca locuiesti intr-un mediu care poate fi daunator. Asadar, ce tipuri de riscuri pentru dintii nostri se gasesc in mediul inconjurator?

    -          Sunete puternice: daca locuiesti intr-o zona foarte galagiosa in mare parte din timp (sa zicem in preajma unui aeroport), dintii tai ar putea fi afectati de vibratii. Zgomotele foarte puternice sunt de fapt ca niste unde de soc, care iti lovesc tot corpul, nu doar dintii. Desigur, sistemul auditiv poate avea cel mai mult de suferit, dar nici dintii nu sunt feriti. Acele unde de soc pot afecta integritatea dintilor si pot cauza microfisuri care pot duce la infectii si destramarea dintilor la un moment dat. Acelasi lucru se poate intampla si daca iti petreci foarte mult langa boxe de mare putere (sunt cunoscute cazuri in care plombe au crapat din cauza vibratiilor), la un concert ori intr-un club.

    -          Praf: Daca locuiesti intr-o regiune foarte prafoasa, vei inhala destul de mult praf fara sa-ti dai seama. Pe langa problemele de plamani pe care le-ai putea avea, praful, plin de bacterii, se poate depune pe dinti si poate facilita producerea unor infectii. Desigur, spalatul pe dinti si mersul la stomatolog pot scadea si acest risc, dar daca expunerea e zilnica, sansele unor infectii cresc si ele. Situatia e si mai grava daca traiesti intr-o zona in care vanturile poarta multa nisip, pentru ca particulele de nisip, care sunt destul de dure, pot zgaria dintii cand ajung in gura, iar pe termen lung urmarile pot fi destul de neplacute.

    -          Zone cu radiatii: Problemele pe care le pot provoca radiatiile pot fi destul de grave pentru tot organismul, nu doar pentru dinti. Radiatiile pot inlesni descompunerea moleculara, infectii, probleme de circulatie, iar in cazuri extreme pot chiar duce la caderea dintilor din pricina distrugerii nervului.

    -          Zone cu clima extrema: Fie ca e foarte cald sau foarte frig, dintii tai sunt afectati de temperaturile extreme. Frigul si caldura extreme pot fi foarte neplacute pentru dinti atat ca senzatie, cat si ca inlesnire a unor tipuri de boli. Frigul poate scadea circulatia sangvina in corp, iar gingiile pot decadea din pricina lipsei sangelui, pe cand caldura excesiva este foarte propice pentru dezvoltarea bacteriilor care cauzeaza carii si alte infectii. 

     

     


    cabinet stomatologic, dentist

    luni, 26 martie 2012

    Business Report: Se modifica Programul Prima Casa. Ce schimbari sunt preconizate; Nici un investitor roman nu este interesat de cuprul Apusenilor; Noul defavorizat: tanar, sarac, tanar, somer. O paralela UK-Romania; Economii in euro: castigi sau pierzi?

    Se modifica Programul "Prima Casa". Ce schimbari sunt preconizate. In prezent, persoanele care au achizitionat o locuinta prin intermediul programului sustinut de stat nu mai au voie sa cumpere un al doilea apartament prin "Prima Casa". Noua forma a legislatiei prevazuta de ordonanta modifica acest aspect, in sensul ca permite cumpararea unei alte locuinte prin program in cazul in care prima achizitie se dovedeste a avea "vicii ascunse", anunta EVZ.

    Economii in euro: castigi sau pierzi? Depunerea unei sume de 2.000 de euro pe trei luni nu aduce niciun castig la trei din primele zece banci de pe piata si aduce un profit mai mic de 1 euro la alte patru banci. Aceasta in conditiile in care depunerea este facuta de o persoana fizica, client care nu are un cont curent in euro. Majoritatea institutiilor de credit conditioneaza constituirea unui depozit de deschiderea unui cont curent in aceeasi moneda, singura exceptie fiind Raiffeisen Bank, relateaza Finantistii.ro

    Noul defavorizat: tanar, sarac, tanar, somer. O paralela UK-Romania
    . Datele adunate in Marea Britanie arata ca, pentru prima data in ultimii 50 de ani, tinerii care isi incep acum cariera nu se pot astepta sa ajunga la un nivel de trai comparabil cu cel al parintilor. Totodata, persoanele care se apropie de pensionare si cele iesite recent din activitate se afla la un maxim istoric in ceea ce priveste venitul disponibil al gospodariei. In timp ce venitul menajelor cu media de varsta sub 30 de ani a stagnat pe parcursul ultimilor 10 ani si chiar a coborat usor, persoanele care se apropie de varsta a treia isi adjudeca o parte tot mai mare din rezultatele activitatii economice, informeaza cursdeguvernare.ro

    Nici un investitor roman nu este interesat de cuprul Apusenilor. Zacamintele, evaluate la valoarea de peste 8 miliarde de dolari, atrag doar interesul companiilor straine. La cea de-a treia incercare de privatizare a Cupru Min Abrud s-au prezentat patru potentiali investitori: OZ Minerals din Australia, Ellatzite-Med AD din Bulgaria, Roman Copper Corp din Canada si Dundee Holding din Olanda. Cu toate ca nu a rezolvat inca problema exploatarii aurului de la Rosia Montana, unde Gold Corporation-Canada, asteapta de circa zece ani avizul de demarare a lucrarilor de exploatare, statul roman scoate la mezat cea de-a doua mare bogatie a Apusenilor, respectiv rezervele de cupru, scrie energy-center.ro

    Ovidiu Ghiman: Piata romaneasca de telecom e foarte rasfatata. Pe piata romaneasca de telecom se intampla multe. RCS-RDS a lansat Digi24, un canal de stiri, iar Romtelecom se concentreaza pe un canal de film, dupa ce a pus in aplicare o oferta de IPTV. In paralel, noile tehnologii, ca IPTV sau Over-the-top, devin realitate. Care vor fi marile business-uri ale viitorului si cine va culege roadele? Despre toate acestea, The Industry a stat de vorba cu Ovidiu Ghiman, Director Executiv Strategie si Comercial Rezidential la Romtelecom. Integral in TheIndustry.ro

    Americanii din agricultura romaneasca lupta la categoria super-grea. Doar trei mari jucatori americani au investit in agricultura romaneasca. Desi au nascut uneori controverse, companiile contribuie activ la dezvoltarea agriculturii autohtone. Smithfield produce o treime din carnea romaneasca de porc, Cargill a devenit cel mai mare trader de cereale si continua investitiile in silozuri, iar Bunge, alaturi de Cargill Oils, domina piata uleiului alimentar. Agricultura romaneasca se afla in continuare intr-o lipsa acuta de modernizare, fragmentarea excesiva a terenurilor agricole, gradul scazut de mecanizare si valoarea adaugata relativ scazuta ramanand in continuare provocari semnificative, informeaza Finantistii.ro

    Marius Coltuc: "Bancile sunt mai dispuse la negocieri". Aparitia noului Cod Civil determina bancile sa caute o solutie inainte de a se ajunge in faza de judecata, spune avocatul Marius Coltuc. Dobanzi majorate abuziv si comisioane ilegale - sunt principalele nereguli pentru care clientii avocatului Marius Vicentiu Coltuc au dat in judecata bancile. Avocatul a explicat pentru EVZ care sunt sansele clientilor in instanta. Integral in EVZ.

    Bisericile capitalismului s-au lepadat de Fisc. De teama de a nu se pune rau cu slujitorii Domnului, institutiile statului ignora realitatea facandu-se ca nu observa cum, sub umbrela unei legislatii interpretabile, religia s-a transformat intr-un adevarat business. Prin neimpozitarea activitatilor si proprietatilor detinute de biserici, statul pune umarul la dezvoltarea acestei afaceri. O face pe spatele contribuabilului mirean, permitand ca de la bugetul public sa fie alocate anual sume uriase pentru plata personalului clerical si neclerical, dar si pentru constructia unor noi lacasuri de cult. Continuarea pe Finantistii.ro

    Bucuresti, capitala sobolanilor. Milioane de rozatoare colcaie prin subsolurile cladirilor

    stirileprotv.ro Bucurestiul a devenit capitala sobolanilor. O confirma angajatii de la deratizare, care au demarat campania de combatere a rozatoarelor.

    Au 24 de tone de otrava, insa nu pare de ajuns. Prin subsolurile imobilelor colcaie milioane de sobolani, care dupa o iarna lunga si geroasa s-au inmultit necontrolat.

    De vina sunt si oamenii, care isi arunca resturile de mancare la ghena, fara sa le ambaleze intr-un sac de gunoi.

    In cartierul Berceni locatarii se declara terifiati. Cum se lasa seara, zona se umple de sobolani, spun ei. In jurul blocului sunt sute de gauri si galerii sapate de rozatoare.

    Invadate pur si simplu de sobolani sunt insa subsolurile. In subsoluri, sobolanii gasesc mediul perfect pentru a se inmulti. Au intuneric, umiditate, caldura, dar si o sursa constanta de mancare de la ghenele blocurilor.

    Dar pentru ca iarna s-a dus, sobolanii si-au schimbat adapostul. Se muta sub capotele masinilor si rod tot ce prind, iar motoarele nu mai pornesc.

    Pentru aceasta campanie de deratizare, autoritatile cheltuiesc peste 30 de milioane de lei.

    In Capitala se estimeaza ca numarul sobolanilor depaseste de cateva ori numarul locuitorilor. Intr-un singur an, o pereche de sobolani poate avea 900 de urmasi. Toti extrem de periculosi. Prin muscatura, ei pot transmite trichineloza, rabie sau turbare.
     

    duminică, 25 martie 2012

    O noua profesie.

    Reprofesionalizarea poate reprezenta o solutie in momentul de fata mai ales ca majoritatea lumii se indreapta pe segmentul tehnologiei informatiei. Deci este una din viitor, pe langa aceste lucruri poate aveti nevoie si de o limba straina de larga circulatie, acum depinde si de varsta pentru ca inainte de pensie de regula nu prea se mai apuca nimeni dei\ cursuri de limbi straine. Dar pentru cei ce vizeaza sa lucreze in afara de exemplu cunoasterea unei limbi straine ca engleza de exemplu poate deveni o prioritate, celelate limbi gen spaniola, italiana le puteam invata din mers doarece sunt limbi romanice. Tehnologia obsinuita este iar o zona pe care va puteti axa. Dar in momentul de fata productia de aparate electronice si electrocasnice este preluata in mare parte de China si Vietnam. Deci nu prea are rost sa insistati extrem de mult pentru ca va trebui probabil sa calatoriti pana acolo lucru de loc placut credem noi si mai presus de toate deloc ieftin. Piata financiara este iarasi in nevoie de angajati, este inca nevoie de analisti dar pentru aceasta trebuie sa aveti bineinteles studii superioare, si in general echivalarea studiilor facute in Romania cu cele de afara se face foarte greu sau deloc. In principiu continua migratia romanilor in afara desi se innaspresc conditiile si acolo si viata nu mai este chiar atat de usoara dovada fiind sumele tot mai mici de valuta care sunt aduse an de an in tara. Ideea de baza este ca aveti nevoie sa mai stiti cateva lucruri in plus pentru ca in momentul in care va pierdeti jobul actual sa puteti gasi mai repede un alt job chiar daca sunteti nevoit sa lucrati in alt domeniu indiferent cata experienta aveti. Incercati sa gasiti pe internet sau pe alte mijloace disponibile o companie de training sau care face cursuri profesioniste in domeniile de care sunteti interesat.

        De aceea pentru toate aceste cazuri si pentru multe altele care seamana mai mult sau mai putin cu situatiile expuse exista o mica solutie salvatoare si anume cursuri de formare profesionala, acestea pot fi de multe feluri si anume : cursuri limbi straine, cursuri limba engleza, cursuri inspector resurse umane etc. Exista bineinteles si cursuri gratuite subventionate de stat in momentul in care devii somer, dar sunt intr-o oarecare masura suportate de catre stat. Ne-am dori cu totii sa le fie mai usor in lumea in care noi ne-am facut loc atat de greu si unde astazi reusim cu din ce in ce mai multa greutate sa supravietuim. Ne uitam acum la piata de munca si la felul in care putini reusesc sa isi mai gaseasca un venit sustenabil in jobul lor. La faptul ca tot mai putina lume fara foarte multe calificari sau experienta mai reuseste sa ocupa un post. Poate intr-o zi vom rade cand ne uitam prin ce am trecut sau poate nu, poate situatia va evolua tot mai urat si vom fi martorii unor framantari masive la nivel mondial. Haideti sa incercam sa devenim competititvi pe toate pietele posibile si sa invatam sa contracaram efectul acesta de criza ca sa putem ajunge la un nivel la care sa putem obtine orice salariu dorim, sau sa putem ajunge mai exact exact acolo unde dorim noi. Trebuie sa ne gandim serios la faptul ca foarte putini dintre noi mai au acest privilegiu in ziua de azi.


    engleza pentru copii, instalator sisteme fotovoltaice solare

    sâmbătă, 24 martie 2012

    Cele mai frumoase costume pentru serbare

    Serbarile pentru copii sunt evenimente care, desi se petrec destul de rar, sunt extrem de importante atat pentru copii cat si pentru parinti sau organizatori. Totul este pregatit cu extrem de multa atentie si grija, incepand cu alegerea datei si a locatiei, pana la cel mai mic detaliu legat de costume, decoruri si program. Mai ales atunci cand este vorba de o serbare, dar si atunci cand petrecerea ce urmeaza a fi organizata este asemanatoare unui carnaval, costumele participantilor reprezinta unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie luat in considerare cu mare atentie. Fiecare dintre participanti, mai ales atunci cand este vorba de copii, isi doreste sa aiba cel mai impresionant costum carnaval, de aceea cautarea lor incepe cu mult timp inaintea evenimentului propriu-zis.

    Pe piata exista la momentul actual o oferta destul de bogata in ceea ce priveste furnziorii si comerciantii de costume carnaval, costume serbare, decoruri si accesorii, astfel incat nu trebuie sa ne facem la vreun moment dat griji ca nu am putea gasi ceea ce ne trebuie pentru o astfel de petrecere. Mai mult decat atat, de cele mai multe ori cei care comercializeaza costume carnaval sau costume serbare pun la dispozitia clientului o varietate mai mare de produse care, aproape intotdeauna include si accesorii, incaltaminte, decoruri, mascote, costume pentru adulti si multe altele. Spre exemplu, in cazul in care evenimentul tematic nu se va adresa doar copiilor, veti putea gasi in cadrul ofertei aceluiasi comerciant si o varietate de costume femei sau costume pentru barbati, alaturate celor destinate copiilor.

    In ceea ce priveste metodele de localizare si alegere a furnizorului de astfel de servicii, acestea pot fi reprezentate de o cautare fizica, atunci cand mergeti in oras si incercati sa gasiti magazine care v-ar putea oferi costume carnaval si costume serbare sau, in cazul in care nu aveti timpul necesar unei asemenea activitati, puteti cauta astfel de magazine in mediul online. Cei mai multi comercianti in ziua de astazi, indiferent de activitatea pe care o desfasoara sau de tipul de produse si servicii pe care il ofera, pun la dispozitia clientilor site-uri web unde acestia pot vizualiza cea mai mare parte a produselor disponibile sau chiar pe toate.

    Totul se desfasoara mult mai rapid, astfel ca, doar introducand cateva cuvinte cheie intr-un motor de cautare, in cateva secunde vi se vor afisa toate ofertele disponibile, urmand ca dumneavoastra sa o alegeti pe care care se potriveste cel mai bine cerintelor si posibilitatilor pe care le aveti. Mai mult decat atat, veti observa ca cei mai multi comercianti de costume serbare va vor oferi posibilitatea de inchiriere costume carnaval, la preturi mai mult decat accesibile. Astfel ca, daca veti considera ca dupa ce evenimentul pentru care va pregatiti se va incheia nu veti mai avea nevoie de acel costum carnaval pe care l-ati purtat, cea mai buna alegere pentru dumneavoastra ar fi cea de inchiriere costume serbare. Optiunea aceasta o veti gasi si pe site-urile web ale furnizorilor insa nu veti putea incheia tranzactia online.

    Serviciul de inchirere costume serbare sau inchiriere costume carnaval presupune un contract intre dumneavoastra si furnizor, pe care trebuie sa-l semnati dupa ce v-ati hotarat ca modelul ales se potriveste ca marime persoanei care urmeaza sa poate costumul.

    Mai mult decat atat, puteti face si comanda de personalizare a unui costum carnaval, in cazul in care considerati ca doriti ca acesta sa contina ceva ce momentan nu este disponibil in oferta furnizorului. Impreuna cu acesta puteti decide si alege cel mai bun material pentru costum serbare urmand ca, in cele din urma, sa oferiti copilului dumneavoastra cel mai frumos costum.


    costume femei, inchiriere costume

    Frumusetea ei naturala cucereste orice barbat. Trupul insa sperie pe oricine se apropie de ea

    stirileprotv.ro Are numai 20 de ani si un chip angelic. O singura privire la frumusetea ei naturala si orice barbat si-a dori sa o aiba alaturi. Modul in care trupul ei arata este de-a dreptul socant.

    Kseniya Bubenko este din Yekaterinburg, Rusia. Tanara si-a dorit sa aiba un trup precum cel al modelelor de pe catwalk si a tinut diete peste diete pana cand a ajuns sa arate numai piele si os.

    La cei 20 de ani ai sai Kseniya este exagerat de slaba. Cu greu se poate cineva uita la trupul ei firav.

    Anorexia nu tine cont de varsta! O femeie din Marea Britanie cantareste mai putin decat fiica ei de 8 ani - FOTO

    Ksenia cantareste numai 20 de kilograme.

    Kseniya

     

     

     

    Antrenează-te în luptă la laser tag!

    Știai că jocurile de laser tag sunt unele din cele mai populare jocuri de acÈ›iune, aflându-se pe locul 1 în Europa? Știai că în marile oraÈ™e ale lumii există arene întinse pe spaÈ›ii imense, iar că în cea din Las Vegas pot participa în acelaÈ™i timp 120 de jucători, având un teren care de întinde pe mii de metri părtraÈ›i? Știai că cel care a inventat jocul a fost George Carter,  după modelul  luptelor cu laser din Starwars din 1977?

    De acum ai o arenă cu adevarat competitivă È™i în BucureÈ™ti. Intră pe porÈ›ile celei mai echipate È™i spaÈ›ioase arene laser tag din România È™i te vei teleportaîntr-o lume high-tech de dimensiuni naturale!

    Laser Megazone – câmpul tău de luptă

    Pe scurt, o arenă de laser tag este un joc de actiune – cum este paintball virtual sau jocurile pe pc – transpus în realitate. La arena noastră din BucureÈ™ti, È›i-am amenajat un labirint imens în care vei da de obstacole special gândite pentru a-È›i testa reflexele È™i jocul tactic. Dacă vrei să simÈ›i pe pielea ta senzaÈ›ia unei lupte reale (fără efectele ei secundare) cea mai mare arenă din È›ară te aÈ™teaptă să intri în joc. Ia-È›i prietenii È™i vino la Laser Megazone din BucureÈ™ti, situată în zona centrală, pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 7. De marÈ›i până duminică, între orele 16.00 – 00.00 ai ocazia să de destinzi È™i să laÈ™i adrenalina să te ghideze în partidele de laser tag.

    Laser Megazone este cel mai spaÈ›ios centru pentru jocurile de acÈ›iune, un concept nou de joc care promovează spiritul de echipă È™i cel competitiv. Nu există limită de vârstă pentru participare, arena fiind deschisă atât celor mai mici cât È™i adulÈ›ilor. Trebuie doar să ai trez spiritul de aventură È™i să fii pregătit de o lume a viitorului È™i a armelor cu laser.

    Reguli de luptă

    Înainte de a intra în labirintul futurist pe care ti l-am pregătit, trebuie să-È›i amintim regulile de luptă.Obiectivul jocului este ca, odată ce È›i-ai format echipa È™i ai intrat în labirint, să-È›i elimini adversarii folosind pistolul cu laser pe sistem cu infraroÈ™u. De câte ori reuÈ™eÈ™ti să-È›i suprinzi adversarul în momente cheie, primeÈ™ti un număr de puncte. Aceste puncte se vor aduna pe o tabela special concepută care va È›ine scorul în timp real È™i va desemna echipa câÈ™tigătoare. În funcÈ›ie de experienÈ›a ta la jocurile laser tag, poÈ›i să-È›i alegi un anumit profil, pe care îl vei stabili singur raportat la strategia ta de luptă. Cele patru profile sunt: defender, sniper, kamikaze sau raptor. După primele partide laser tag vei începe deja să recunoÈ™ti profilul care te reprezintă È™i vei deveni un adevărat luptător profesionist! Pentru începători, cea mai recomadată este distracÈ›ia în stil Kamikaze. Chiar dacă nu vei face față jucătorilor mai avansaÈ›i, vei avea totuÈ™i parte de distracÈ›ie pe cinste È™i de valuri de adrenalină.

    laser tag –un joc de echipă

    Dacă n-ai prins ideea până acum, cele mai grozave partide de laser tag sunt cele în care membrii echipei sunt mai numeroÈ™i. Adu-È›i familia, prietenii sau colegii de birou È™i È™eful pentru un antrenament care va scoate la lumină  luptătorul din tine È™i va destinde complet atmosfera.

    Cu cât echipa are o legătură mai strânsă, cu atât jocul va fi mai bun. Antrenamentul propus la cea mai mare arenă de laser tag din BucureÈ™ti este unul extrem de tactic, aÈ™a că deciziile privind componenÈ›a echipei È™i misiunea fiecăruia au un rol important în joc.

    Vino È™i convinge-te singur de ce merită să iei parte la cel mai tare joc de acÈ›iune din România!

     


    jocuri cu laser, distractie copii

    vineri, 23 martie 2012

    Telefoane la vanzare – HTC Titan



    Cu un display de 4,7 inchi si procesor de 1,5 GHz, Windows Phone-ul HTC pare mai degraba o tableta
    Vreti sa va luati un nou telefon? Mai destept si mai aratos? Site-urile specializate in vanzare de telefoane vin cu oferte fabuloase. Pe de alta parte nu trebuie neglijate nici anunturile de tipul „vand telefon...”. Bun, dar pentru ce model sa optam? HTC Titan este o optiune care merita luata in considerare.

    Bine echipat si cu Mango
    Seria de produse Windows Phone de la finalul lui 2011 incepe cu HTC Titan, un telefon masiv, foarte bine echipat si cu performante deosebite. Primul impact: un aparat masiv (131,5 mm x 70,7 mm x 9,9 mm) bine desenat si cu un ecran proeminent, care e de fapt mult mai usor decat ai crede (160 g) si foarte subtire: 9,9 mm.
    Anul trecut, HTC a cam ratat toate lansarile de Windows Phone, modelele sale venind cu o intarziere semnificativa fata de concurenta. Acum, odata cu lansarea update-ului Mango, HTC e prima companie care ofera un produs pe piata: Titan a fost anuntat la inceputul lunii septembrie si a ajuns la noi la sfarsitul lunii. Nu e rau deloc!

    Specificatii de design si hardware
    Titan mosteneste elementele de design ale modelelor HTC ale anului trecut: fata acoperita de display-ul de 4,7 inchi si o fanta pentru difuzor. Spatele facut din combinatia de metal si plastic cauciucat inchide bine structura, facand-o compacta. Trei butoane hardware: camera foto, volum si pornire /  oprire sunt accesoriile de pe carcasa, completate de fanta jack-ului audio (pozitionata in partea superioara). Mai avem pe spate camera foto de 8 MP impreuna cu cele doua leduri pentru blit.
    Privit din prisma specificatiilor, HTC Titan are numai superlative: CPU la 1,5 GHz, display de 4,7 inchi, SLDC, 16 GB pentru stocare, GPS, WI-FI etc. E inevitabila intrebarea: agregarea lor este suficienta pentru a iesi un produs deosebit?

    Windows Phone Mango: plusul asteptat
    HTC Titan este printre cele mai rapide telefoane aflate la vanzare in acest moment. Benchmark-urile de sistem si de browser arata clar ca discutam de un spor de cel putin 50% in toate directiile. Cel mai mult se simte in navigarea prin sistemul de operare Windows Phone: totul se intampla instant si, gratie ecranului de 4,7 inchi, informatia se poate citi / accesa mai bine.
    HTC e una din companiile care au mizat pe posibilitatea de individualizare pentru aparatele pe care le fac. Lansarea Windows Phone din 2010 i-a prins pe taiwanezi cam nepregatiti: lumea astepta ceva similar cu HTC Sense de pe Android. Acum abia, cu HTC Titan (si Radar) HTC poate sa aduca niste elemente personale pe aparate.
    HTC Hub arata mai bine odata cu versiunea Mango: arata prognoza meteo cu informatiile actualizate in timp real si in aplicatie exista un reader de RSS-uri. Direct in zona de setari sunt integrate functiile care exploateaza acceleratorul si senzorii: adica se reduce automat volumul sonor daca ati ridicat telefonul, creste automat daca aveti telefonul in buzunar sau este anulat daca aparatul este intors cu fata in jos.

    O afacere de cursa lunga
    Una peste alta, este un aparat care se gaseste la preturi foarte atractive in ofertele de vanzare promotionale. Este un aparat care nu isi va perima valoarea in scurt timp. Asadar daca veti vrea sa il vindeti in unul sau doi ani aveti sanse sa luati inca bani frumosi pe el.



    vand telefon, telefoane de vanzare

    Pierdem o ora de somn. Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de vara

    stirileprotv.ro Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de vara, ceasurile urmand sa fie date inainte cu o ora, astfel ca ora 3.00 va deveni ora 4.00.

    CFR Calatori a anuntat ca trecerea la ora de vara nu va afecta mersul trenurilor, dar vor fi mici intarzieri pentru garniturile aflate in circulatie intre orele 3.00 si 4.00 (ora de iarna). Astfel, 43 de trenuri InterRegio si 41 de trenuri Regio vor fi afectate de schimbarea de ora, acestea urmand sa recupereze pe trasee intarzierile.

    Trenurile de calatori vor pleca din statii dupa ora oficiala de iarna pana in noaptea de sambata spre duminica, la ora 3.00, respectiv ora 4.00 de vara. Dupa ora oficiala de vara, trenurile vor pleca din statii conform orelor din mersul trenurilor.

    Trenurile spre Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina si Bulgaria vor circula normal, dupa orele trecute in mersul trenurilor, pentru ca trecerea la ora de vara se face in aceeasi zi si in aceste state.

    Dupa ce ceasurile vor fi date inainte cu o ora, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal (numit impropriu si GMT) va fi de trei ore. Duminica va fi cea mai scurta zi din an, avand numai 23 de ore.

    Pe perioada lunilor de vara, cand soarele rasare la ora 4.30 si apune la ora 20.00, s-a recurs la aceasta conventie, aplicata in Romania din anul 1979, pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial.

    In conformitate cu Conventia fusurilor orare, ceasornicele arata pentru fiecare punct de pe Pamant acelasi minut si aceeasi secunda, iar diferentele dintre ore sunt date de faptul ca la fiecare 15 grade longitudine apare o ora in plus.

    Numerotarea acestor fusuri incepe de la meridianul de origine, ce trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, in sens pozitiv catre est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale - ora fusului 1 si a Europei Orientale - ora fusului 2. Romania se afla in fusul orar 2.

     

    joi, 22 martie 2012

    Un dispozitiv economic si ecologic!

    Apa este resursa naturala a mediului si un element vital pentru existenta omului. Practic orice facem, orice activitate desfasuram, la un moment  dat ne lovim de necesitatea acestei resurse. Fie ca locuim in mediul rural sau urban, la casa sau la bloc, oricare dintre noi are o sursa de alimentare cu apa. Unii dintre noi sunt conectati de la reteaua publica, altii au puturi sau fantani in curte. Majoritatea celor care traiesc in mediul rural apeleaza pentru furnizarea apei in locuinta la dispozitivul tip hidrofor sau centrala cu apa. Eu, in calitate de utilizator al acestui produs il pot recomanda cu mare drag tuturor celor care doresc o instalatie de apa in casa. Sunt locatar al unui cladiri inalte, cu multe etaje. La nivelul superior al cladirii, apa practic “nu mai ajunge”, sau exprimandu-ma altfel ajunge la o presiune extrem de scazuta. In cartierul in care locuiesc consumul de apa este neregulat, practic sunt luni cand se comsuma in cantitati industriale si sunt luni cand consumul de apa scade la jumatate. Eu, locuind la nivelul superior al cladirii, eram direct afectat de aceasta problema. M-am tot interesat la furnizorul de apa, la cei care au facut instalatia si practic nu am primit decat ridicari din umeri si   promisiuni urmate de o lunga asteptare fara nici o concretizare. Am inceput sa ma interesez singur, sa citesc, sa ma documentez, sa incerc sa gasesc  solutia acestei probleme. Am citit pe internet in niste articole faptul ca instalatia tip hidrofor  are ca si directiva de utilitate problema cu care ma confruntam eu. Initial mi-a fost greu sa cred, dar  apoi am zis totusi sa incerc. Am fost la un magazin cu astfel de instalatii si m-am interesat. Domnul de acolo mi-a confirmat ceea ce citisem eu pe internet. Am zis sa si incerc. Am vorbit si cu ceilalti vecini ai mei si ne-am hotarat sa montam un hidrofor. Acesta practic a fost cuplat la reteua publica de alimentare cu apa, venind  ca o completare a acesteia. In momentul in care presostatul local, de la retea, nu reuseste sa furnizeze apa la presiunea dorita, intervine centrala de apa care completeaza de fapt aceasta deficienta. La orice retea consumul de apa nu este uniform si se poate intampla ca presiunea apei sa scada. Sunt momente cand instalatia publica este suprasolicitata, de exemplu in apropierea sarbatorilor cand oamenii sunt liberi, fac curatenie, gatesc mai mult, spala mai mult, desfasoara mai multe activitati casnice si gospodaresti, ceea ce presupune o crestere semnificativa a consumului de apa fata de anumite perioade din an cand acestia lucreaza. Acest dereglaj de presiune poate fi cauzat de acest fapt. Instalatia tip hidrofor are si ea in componenta un presostat care de fapt vine sa ajute cealalta retea suprasolicitata. In momentul in care sesizeaza ca presiunea apei este scazuta, presostatul  centralei de apa porneste pompa, urmand ca o cantitate mai mare de apa sa fie impinsa spre destinatie. Practic acest hidrofor indeplineste functia de sporire a presiunii apei. In ceea ce priveste cantitatea de apa care urmeaza sa fie pompata cu ajutorul hidroforului aceasta se poate regla. Presiunea la care se pompeaza apa in sistem de completare se poate fixa. Pe viitor ne gandim sa renuntam de la alimentarea cu apa  in sistem public si sa apelam in totalitate la sistemul tip hidrofor.  Ma gandesc atat la mediu cat si la cheltuielile gospodaresti.  O centrala cu apa este atat economica cat si ecologica. Conteaza foarte mult sa pretuim mediul si resursele acestuia, pentru ca o persoana in plus la cei care fac acest lucru este decisiva. Pentru fiecare dintre noi este important sa nu facem risipa, iar cat consumam atat sa platim.     


    hidrofor, hidrofor

    Nevoile de astazi.

     In momentul de fata incercam pe cat se poate sa mentinem efectele crizei la un nivel controlabil facand in permanenta economii. Piata de consum de altadata a devenit un vis pentru multa lume , astazi limitam pierderile, este insa inexplicabil cum s-au pierdut sume mari de bani de pe piata financiara si cum lumea a ramas in criza de lichiditati , sunt multe lucruri care sunt cel putin ciudate la aceasta criza prin care trecem. Multa lume vehiculeaza ideea ca s-au retras in mod intentionat sume mari de pe piata in mod intentionat pentru ca corporatii mari sa cada si sa poate fi cumparate la un dolar. Se  prea poate ca o jumatate din lume sa fi ramas necumparata, nimeni nu stie asta, dar cert este ca noi simtim efectele crizei in plin si asta se propaga asupra noastra prin simplul fapt ca joburile sunt tot mai greu de gasit si este to  mai greu sa prinzi o slujba serioasa. Intr-o lume unde soarele inca rasare, dar noaptea trebuie sa platesti facturi ca sa ai lumina, hrana este destula dar totusi nu oricine si-o permite, apa este exact in aceleasi locuri unde au gasit-o si stramosii nostri dar noi acum trebuie sa platim ca sa bem din ea, platim impozit sa stam pe propriul pamant si practic suntem nu de putine ori forta de munca ieftina si cauzatori de poluare. In aceasta lume fiecare din noi simte nevoia sa faca ceva mai mult, sa reuseasca sa supravietuiasca nu mai este la fel de usor ca atunci cand aveam un arc si niste sageti si trebuia sa gasim hrana intr-o padure. Acum padurile sunt ziduri si drumuri de beton si simplul lucru ca stai intr-una poate dauna grav sanatatii si veniturilor tale. De aceea nu va promite nimeni o cale rapida sus, totul depinde doar de voi, noi doar va oferim o alternativa si anume cursuri de calificare.

       Daca totusi vrei sa ajuti pe cineva ca sa iti gaseasca de munca si simti ca menirea ta este sa ajuti, poti opta pentru un post in resurse umane motiv pentru care ar trebui sa faci un training. Astfel poti ajunge in urma unui astfel de curs inspector resurse umane, inspector ssm sau inspector protectia muncii. Poate cine stie una din aceste meserii ti se potriveste si chiar iti gasesti menirea. Pana la urma munca la inceput nu a fost numai o sursa de venit ci si o cale de a-ti demonstra utilitatea intre semenii tai si mai ales de a arata de ce anume esti capabil. Suntem astazi datori catre urmasii nostri sa lasam in urma noastra o lume mai buna, si totusi observam pe zi ce trece cum aceste sperante se transforma in scrum si asta pentru ca cei bogati devin si mai bogati si saracii saracesc mai rau. Depinde de noi sa ne ridicam deasupra nivelului la care am fost clasati, sa rupem randurile prost scrise ale societatii si sa devenim unii din cei ce nu se multumesc cu putin ci se lupta mereu pentru mai mult. Nu este de ajuns sa cunosti o singura meserie la perfectie pentru a putea sa supravietuiesti in aceste vremuri tulburi ci ar fi mai bine sa stii mai mult. Motiv pentru care ar mai fi recomandabil sa faci si niste cursuri limba engleza dar in orice caz in aceste vremuri chiar ai nevoie de cursuri de formare profesionala.


    cursuri limbi straine, inspector resurse umane

    miercuri, 21 martie 2012

    Racoreste casa cu aer conditionat

    Oportunitatea instalarii unui aparat de aer conditionat a devenit de stricta necesitate in conditiile in care perturbatiile atmosferice tot mai acute la care asistam se rasfrang asupra vietii si activitatii noastre de orice fel. Cum ar putea fi traversata o perioada caniculara, atat acasa cat si la locul de munca, fara a beneficia de aportul unui sistem de climatizare eficient ? Cum v-ati mai putea odihni dupa o zi de munca, daca odata ajunsi acasa veti schimba aerul irespirabil al orasului cu dogoarea cu care veti fi intampinat in casa sau apartamentul pe care il detineti ?

    Solutia vine de la sine si tot de la sine va veni si anotimpul cald al acestui an, moment in care ar trebui deja sa fiti pregatiti sa eliminati tot disconfortul creat de umiditatea si caldura excesiva care nu va intarzia sa apara.

    Oferta pentru achizitionarea unui aparat de aer conditionat este generosa, putand parea pentru unii dintre dumneavoastra chiar greu de stapanit in sensul alegerii celui mai potrivit si eficient sistem de climatizare. Va veti baza insa pe experienta si sfatul unei firme specializate in instalari si/sau service pentru sistem de climatizare, care va fi in masura sa dimensioneze corespunzator capacitatea tehnica de racire si/sau incalzire a aparatului de aer conditionat pe care urmeaza sa-l instalati.

    Pentru siguranta unei decizii corecte, veti elimina din start orice intruziune, pe care fara vreo intentie rautacioasa, s-ar putea sa o primiti ca si sfat din partea vreunui vecin sau coleg de serviciu, in sensul alegerii unui astfel de aparat. Fiecare meserie isi are rigorile sale, iar experienta pe care un instalator aer conditionat o va oferi nu poate fi comparata in niciun fel cu propunerile venite din partea unor neavizati.

    Pentru propunerea pe care o asteptati din partea acestui tehnician autorizat, veti oferi toate datele necesare in legatura cu locatia unde doriti instalarea. Aceste date se refera in principal la dimensiunile camerei pe care intentionati sa o climatizati, la pozitionarea ei din punct de vedere cardinal, la tipul de anveloapare exterioara a zidurilor, precum si cantitatea de aparatura electrocasnica si a numarului mediu de persoane care utilizeaza incaperea respectiva.

    Sunt date importante care vor fi analizate din perspectiva asigurarii unui aparat de aer conditionat bine dimensionat, a carui putere de racire si/sau incalzire sa poate face fata conditiilor locale, fara a fi expus unui regim de folosire intensiv in cazul subdimensionarii si fara un consum exagerat de energie electica in cazul supradimensionarii. Sunt tot atatea aspecte pe care daca nu le veti avea in vedere defectiunile aparatului de aer conditionat ar putea aparea frecvent sau costurile facturii cu energia electrica ar putea sa va sperie.

    Este util pentru dumneavoastra ca decizia de cumparare si in special cea de instalare a unui aparat de aer conditionat sa fie luata inaintea inceperii unui nou sezon calduros. Lunile aprilie sau mai sunt dintre cele mai potrivite pentru acest lucru, datorita linistei aparente in care se afla firmele care presteaza servicii de instalare. Veti evita in acest fel programari al caror termen de instalare se va putea intinde chiar la mai multe saptamani, iar in plus echipele vor putea asigura fara graba o manopera atenta pentru aparatul pe care l-ai ales. Mai mult, garantia pe care o primiti va include un sezon de utilizare chiar din primul sau an de valabilitate.

    In ziua anuntata pentru sosirea echipei de tehnicieni, incercati sa asigurati un spatiu optim de lucru in apropierea zonei in care a fost decisa pozitionarea unitatii interne, prin deplasarea eventualelor piese de mobilier care ar putea bloca accesul intr-o maniera potrivita. Inainte de inceperea instalarii intrebati echipa daca are in dotare un aspirator de capacitate mare pentru retinerea prafului care se va dezvolta la practicarea spatiului din perete unde va fi pozitionat traselul conductelor de alimentare ale aparatului de aer conditionat. In lipsa unui astfel de aspirator, cereti ragaz de cateva minute pentru acoperirea cu folie de protectie a mobilierului sau aparaturii electrice din camera respectiva, sau daca este posibil scoateti din camera obiectele cele mai sensibile.


    aer conditionat, aer conditionat split

    Silviu Prigoana: Nu mai candidez din partea PDL la locale. Greii Baconschi, Preda, Paleologu ma ataca

    Deputatul PDL Silviu Prigoana a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca nu mai candideaza din partea PDL la alegerile pentru Bucuresti, fiind nemultumit ca "greii partidului" Teodor Baconschi, Cristian Preda si Theodor Paleologu nu il considera "suficient de intelectual" ca sa reprezinte partidul.

    "Am spus ca nu mai candidez din partea PDL la alegerile pentru Bucuresti datorita faptului ca greii intre ghilimele ai partidului Theodor Baconschi, Cristian Preda si Theodor Paleologu au o campanie impotriva mea, ca nu pot reprezenta partidul. Ei nu considera ca e corect sa fie reprezentati de un cetatean care si-a facut notorietate cu pliciul in Can-Can. Am decis ca las intelectualii sa reprezinte partidul, sa fac partie, daca eu nu sunt suficient de intelectual sa-i reprezint, daca notorietatea nu conteaza", a explicat Silviu Prigoana.

    El s-a aratat nemultumit de faptul ca atacurile la adresa sa care vin din partea colegilor de partid nu au legatura cu munca lui politica.

    Prigoana a mai spus ca el nu a facut de rusine partidul, a fost disciplinat, ca intr-un final sa se ajunga ca Baconschi sa spuna despre el ca este copia palida a lui Oprescu.

    "Eu n-am facut de rusine partidul, am fost disciplinat, ca intr-un final sa se ajunga ca greii partidului, intelectualii partidului sa spuna ca sunt o copie palida a domnului Oprescu. Atunci am sa-l las pe domnul Baconschi sa fie copia imbujorata a domnului Oprescu", a precizat Prigoana.

    Prigoana a mai spus ca a ajuns deputat PDL "pe vot popular", aratand ca el a fost singurul deputat democrat-liberal din Bucuresti care a intrat in Parlamentul Romaniei "pe vot popular, cu aproape 60%".

    Silviu Prigoana a mentionat ca ramane in PDL si ca mai e timp pana la alegeri.

    "Raman in PDL, nu sunt un tradator, nu plec din PDL la prima adiere. Daca partidul e nemultumit de declaratiile mele, sa ma excluda", a precizat Silviu Prigoana.

    Intrebat daca intentioneaza sa candideze la alegerile din Bucuresti ca independent sau din partea altei formatiuni politice, Prigoana a raspuns ca mai e timp pana la alegeri.

    "Mai e timp pana la alegeri. Poate sa doreasca UDMR sa-i reprezint sau alte aliante, cum este PNG-PRM, se vor orienta sa-i reprezint pe ei in alegeri", a adaugat Prigoana.

    Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, la B1 TV, ca este "nadusit" pe "greii" din PDL, pentru ca nu merg sa candideze la alegerile locale, el sustinand totodata ca Elena Udrea si Roberta Anastase "nu sunt grele" si ca "mai au de mancat politica".

    Luni seara, Traian Basescu a declarat, la TVR, ca Vasile Blaga ar putea fi un candidat de calibru la Primaria Capitalei, precizand ca si Monica Macovei ar putea fi un candidat bun.

    Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, vineri, la RFI ca Silviu Prigoana "seamana cu actualul primar, Sorin Oprescu", insa a apreciat ca ar trebui ca PDL sa caute si alti candidati pentru Primaria Capitalei, chiar daca Prigoana sta bine in sondaje.

    "Inteleg ca Silviu Prigoana e bine plasat in sondajele de etapa. Nu vad de ce nu am merge si pe alte variante la Primaria Capitalei. Logica mea e urmatoarea: in cazul ca Sorin Oprescu nu poate fi batut, ar trebui sa avem un candidat care sa nu-i semene lui Sorin Oprescu si care sa reprezinte Bucurestiul activ economic, Bucurestiul companiilor multinationale, Bucurestiul educat, Bucurestiul care vrea o politica edilitara si urbanistica in sfarsit coerenta, nu proiecte futuriste, autostrazi suspendate sau alte stadioane care costa de patru-cinci ori cat ar fi fost cazul sa coste", a explicat Baconschi.

    In opinia sa, "mai bine pierzi glorios, dand un semnal politic care sa recredibilizeze PDL in Capitala, unde oamenii bine nu prea mai ies la vot, decat sa iesi cu o copie palida a actualului primar".

    "Poate ca domnul Prigoana nu poate fi palid, insa cert este ca seamana cu actualul primar, din mai multe puncte de vedere, nu-i o judecata de valoare, e o constatare", a continuat Teodor Baconschi.

    Posibila candidatura a lui Silviu Prigoana la Primaria Capitalei din partea PDL a fost criticata in mai multe randuri si de Cristian Preda si Theodor Paleologu.

    Silviu Prigoana este reprezentantul PDL cel mai bine plasat in sondaje pentru a candida la Primaria Capitalei, insa in partid exista si varianta sustinerii unui candidat independent, a declarat, saptamana trecuta, agentiei MEDIAFAX liderul PDL Bucuresti Elena Udrea.

    Cu toate acestea, liderul PDL nu-l considera pe Prigoana ca fiind in mod sigur candidatul care va fi desemnat de partid pentru primarie. "Exista si varianta unui candidat independent, sustinut de alte partide politice, asa cum domnul Oprescu ar fi sustinut de PSD, PNL, PC...", a afirmat ea.

    La nivelul PDL Bucuresti a fost realizat un sondaj de opinie pentru stabilirea candidatului PDL la Primaria Capitalei, intrebarile vizandu-i pe Monica Macovei, Silviu Prigoana si Adriean Videanu, astfel urmand sa fie stabilit profilul candidatului formatiunii.

    Pompa submersibila – sistem de protectie

    Sursa de baza pentru existenta vietii este tocmai apa. Dispunem de surse cu apa, dar nu le avem la indemana. Depinde de noi sa ne asiguram conditiile propice si optime de supravietuire. Ne dorim o viata cat mai accesibila din punct de vedere comoditatilor si de ce nu daca se poate. Putem trai confortabil, putem fructifica ceea ce ne ofera natura, ne putem facilita munca in gospodarie. Cum? Putem apela la un sistem de alimentare cu apa eficient. La orice lucru trebuie sa observam partea benefica, din orice trebuie sa incercam sa sustragem ceva productiv. Majoritatea utilizatorilor platesc la sistemul de alimentare cu apa de la reteaua publica mai mult decat ar trebui. Aprovizionarea cu apa de la sistemul public  nu este ceva rentabil. Asa cum este un arbore care are o parte vizibila, respectiv trunchiul si coroana si o parte care nu se vede-radacina ascunsa in pamant, asa sunt si costurile privind alimentarea cu apa, care practic sunt necunoscute pentru utilizatori si extrem de ridicate. pompa submersibila este un dispozitiv economic si eficient in orice gospodarie. Costurile sunt reduse atat la instalare cat si pe parcursul duratei de functionare al acesteia. Exista diverse modele, fiecare individulizandu-se prin anumite trasaturi, componente, destinatii de utilizare. O astfel de pompa este solutia optima pentru cei care traiesc la tara si dispun de fantani si puturi in curte sau prin apropiere, pentru cei care doresc sa-si irige culturile, pentru cei care desfasoara activitati industriale. Dispozitivul are o vasta aplicabilitate. Sunt modele care asigura protectie impotriva inundatiilor. Exista o pompa submersibila  care are capacitatea de a vehicula cantitati enorme de apa provenite din inundatii. Aceasta are o structura mai aparte, prezinta un element component ca o elice care practic are proprietatea de a ventila si de a sustrage intr-un timp cat mai scurt cantitatile suplimentare de apa. Prezinta un orificiu prin care apa este trasa.  Cu cat diametrul orificiului este mai mare si cu cat  sistemul rotativ este  mai rapid cu atat este mai bine pentru ca apa in exces este eliminata mai rapid. O astfel de pompa submersibila are un mecanism de functionare opus celor utilizate pentru alimentarea cu apa. Cele care furnizeaza apa in gospodarii trag lichidul de la adancime (cazul celor care au ca sursa de alimentare un put sau o fantana), il filtreaza si-l imping spre suprafata. Cele cu elice practic aduna surplusul care trebuie eliminat. Ele “absorb” apa. Modele de pompe submersibile sunt nenumarate in functie de motivele si necesitatile pentru care lumea le monteaza. pompa submersibila utilizata in scop industrial este mai rezistenta. Prezinta o structura adaptabila lichidului pe care il pompeaza, interiorul este rigid. Prefiltrul este dotat cu un sistem de maruntire. Intreaga pompa este pregatita sa filtreze si sa traga cantitati de apa cu nisip, impuritati, corpuri straine de diverse dimensiuni. Aceasta pompa trage apa murdara rezultata in urma activitatilor industriale. Pompa pentru ape uzate este functionabila si in sistem industrial. Se recomanda insa dupa fiecare utilizare sa fie verificata pentru a fi curatata. Acel sistem de maruntire toaca corpurile de dimensiuni mai mari  prezente in lichidul pompat. Cei care nu au incercat  inca pompa submersibila, sunt sfatuiti sa o faca cu cea mai mare incredere. Prin montarea acestui dispozitiv isi vor imbunatati stilul de viata, vor trai mai ecologic si vor invata sa pretuiasca fiecare lucru. Practic acesta este mecanismul de functionare al oricarui tip de pompa submersibila:  orice picatura are o valoare nepretuita si putem trai cu cat trebuie, unde trebuie la momentul indicat. Un strop de apa risipit astazi iti poate fi de folos maine. O astfel de pompa este economica pentru noi din punct de vedere financiar si benefica pentru generatiile care urmeaza. 


    hidrofor, hidrofor