Straturile geologice difera de la zona la zona, astfel incat nu se vor intalni aceleasi tipuri de straturi in zone relativ apropiate ca distanta, cu atat mai mult resursele care pot fi de interes pentru oameni nu vor putea fi gasite in aceiasi cantitate si consistenta in locuri diferite. Natura a fost darnica cu subsolul tarii, lasandu-ne o varietate mare de bogatii pe care trebuie doar sa le exploatam intr-o maniera cat mai economica si daca este posibil sa gasim si alternative la resursele clasice de combustibil pe care le avem acum in extractie.
In mod desosebit, extragerea combustibililor fosili si a gazelor naturale, reprezinta maximul de exploatare pe care se sustine consumul de energie pentru asigurarea necesarului casnic si al industriei. Aceste resurse nu sunt inepuizabile, stocurile scazand practic cu fiecare litru sau metru cub pompat in conducetele de transport. Este mai mult ca sigur momentul pentru a ne face deja planuri de intrare intr-o noua era a exploatarilor resurselor subterane, schimband de pe acum directia catre noi resurse.
Una dintre acestea este apa geotermala, care se gaseste in multe zone ale subsolului din tara si care se prezinta ca o sursa altenativa, complet nepoluanta pentru asigurarea energiei termice atat pentru casele noastre cat si pentru afacerile si industria mica sau mijlocie.
Pentru inceput se va solicita un studiu efectuat de catre autoritatea competenta care va stabili daca zona in care doriti saparea unui put pentru captarea apei geotermale detine astfel de resurse, oferind astfel un raport care contine datele complete si corecte ale sistemului geotermal. In urma acestui studiu veti putea contacta o firma specializata in foraje geotermale, care pe baza datelor primite va incepe lucrarile stabilind cu exactitate debitele necesare pentru pompa de caldura, in functie si de necesitatile dumneavoastra.
Stabilitea necesitatilor de consum este o etapa premergatoare intrarii in lucru pentru foraje puturi, deoarece acesta este un criteriu important pentru stabilirea metodelor de lucru, a adancimii si debitului extras care va fi disponibil.
In functie de necesitati, acest tip de foraje geotermale vor putea asigura chiar alimentarea cu apa calda menajera si pentru incalzire pe timp de iarna a unui comunitati rezidentiale de mica sau medie amplitudine ca numar de case alimentate. Economiile care se vor genera vor putea acoperi intr-un interval scurt de timp costurile care au fost debitate cu ocazia acestor foraje puturi pentru apa geotermala.
In aceiasi arie de activitate, firma care realizeaza astfel de lucrari de sapare, poate fi solicitata si pentru extragerea apei pentru consumul propriu al locuintelor dintr-o anumita locatie sau doar pentru locuinta dumneavoastra care ar putea fi situata intr-o zona mai retrasa. Si acest tip de lucrare beneficiaza de caracteristici similare pentru inceperea lucrarilor ca si pentru foraje geotermale, in special in sensul delimitarii cu atentie a ariei de lucru si a necesarului de debit de apa solicitat, mai mult, pentru foraje puturi apa se va stabili anterior inceperii lucrarilor pentru ce a fi folosita apa extrasa.
In cazul ca apa este necesara pentru consum propriu familial se vor executa foraje puturi apa la adancimi mari si in plus se vor amplasa in galeria putului o serie de filtre speciale pentru o siguranta sporita a calitatii apei captate.
Cu siguranta ca suntem cu totii de acord ca apa potabila pentru consum trebuie sa respecte cerinte stricte de calitate, iar acest lucru se va putea obtine numai prin implicarea unei firme specializate in asemenea lucrari de foraje puturi. Abandonati ideea incercarii de executie a unei astfel de lucrari cu meseriasi de ocazie, costurile mici fiind puse pe seama lipsei utilajelor si experientei profesionale a acestora. Un cost corect, chiar daca este mai ridicat, asigura in timp o calitate de cristal a apei folosite.
foraje geotermale, foraje puturi apa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu