luni, 23 aprilie 2012

Asigura servicii decente clientilor

La scurta vreme de la deschiderea si primirea libertatii de asociere pentru diferite afaceri la inceputul anilor 90, multi dintre romani au demarat activitati individuale sau in participare cu alte persoane, incercand astfel patrunderea pe piata serviciilor adresate populatiei. Multe dintre aceste afaceri sunt prezente chiar si in zilele de azi, dezvoltandu-se in timp, altele au disparut fiind preluate de companii mai mari, iar altele inca se mai infiinteaza si acum in locatii de tot felul, de la spatii inchiriate la parterul imobilelor, la spatii in marile imobile pentru birouri si pana la spatii adiacente propriilor locuinte individuale ale celor care deschid afacerea.

Cele mai pretabile astfel de afaceri sunt cele din domeniile cabinetelor stomatologice, de medicina interna si generala, de avocatura, ori diferite servicii din aria IT, igiena si cosmetica. Cum un astfel de sediu este potrivit sa aiba deschidere directa catre zona in care trecatorii il pot observa cu usurinta, arhitectii angajati au incercat sa aloce frontului acestui spatiu un design cat mai atragator, cu informatii clare pentru public despre serviciile care pot fi obtinute in acel birou.

Daca pentru partea exterioara lucrurile sunt asezate intr-o forma agreabila si clara, atunci si interiorul a trebuit sa fie armonizat cu mobila si accesorii specifice fiecarui tip de serviciu in parte. In plus pentru dispunerea luminilor interioare si a modului in care lumina din exterior patrunde in birou a trebuit sa se tina cont de pozitionarea cardinala a respectivului spatiu si de asigurarea unui iluminari placute.

Odata puse la punct toate aceste detalii, ramane inca un aspect extrem de important, acela legat de asigurarea unei temperaturi interioare placute, atat in timpul verii cat si in sezonul rece. Pentru incalzire ramane la latitudinea proprietarului alegerea solutiei de incalzire, dimensionand adecvat cu ajutorul unui specialist in acest domeniu puterea cu care va fi sustinuta aceasta utilitate.

Pentru conditionarea aerului in birou, folosirea unui aparat de aer conditionat split isi va aduce un aport substantial mai ales daca biroul dumneavoastra este frecventat in acelasi timp de un numar relativ mare de persoane. Exemplul cel mai edificator este cel al unui salon de infrumusetare, unde numarul mediu de persoane care pot primi in acelasi timp serviciile oferite de salon, poate ajunge cu tot cu personalul salonului la circa 8 persoane. La aceasta se adauga si aparatura specializata a unui salon care in functionare simultana reprezinta o importanta sursa de caldura.

Este usor de imaginat care ar fi atmosfera intr-o asemenea locatie fara folosirea unui aer conditionat split. Fara indoiala potentialii clienti ar parasi in graba locatia, indreptandu-se catre un alt serviciu asemanator care poate asigura o ambianta potrivita. In aceiasi masura, dar in cu totul alta ordine de marime, lucrurile stau asemnator si intr-un birou de avocatura, ori intr-un cabinet medical stomatologic. Un aer proaspat, racoros, aduce incredere oricarui client sau pacient care se adreseaza avocatului sau medicului specialist.

Daca va aflati la inceputul unei asemenea afaceri, este foarte important sa alocati atentia cuvenita pentru acest aspect, iar in situatia in care nu sunteti familiarizat cu tehnologia acestui tip de aparat de  aer conditionat split, cel mai potrivit este sa solicitati consilierea de specialitate a unui profesionist care va aprecia in mod corect necesarul de putere de care este nevoie pentru un randament optim al sistemului de climatizare din biroul dumneavoastra.

Un astfel de ajutor in alegerea celui mai potrivit aparat de aer conditionat split, va pune la adapostul evitarii unor erori si eventuale necazuri in timpul utilizarii. Erorile se refera in principal la cumpararea unui aparat de aer conditionat split cu o capacitate neadecvata, iar necazurile sunt generate de o utilizare improprie a unui sistem de climatizare subdimensionat ori cu putere mult prea mare fata de necesitatile locatiei, ambele situatii conducand la consumuri exagerate de energie electrica si uzura prematura a aparatului de aer conditionat split.


Tags: aer conditionat split

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu