sâmbătă, 2 iunie 2012

Cum sa alegi aparatul potrivit de aer conditionat

Alegerea aparatului de aer conditionat potrivit pentru o camera sau chiar pentru o intreaga locuinta nu este aproape niciodata un lucru mult prea usor de facut. Cunoscand aceasta situatie in care foarte multe persoane se vor regasi mai devreme sau mai tarziu, este foarte important de a trece in revista cateva criterii de baza in alegerea unui aparat de aer conditionat pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le cunoasca, mai ales daca nu au mai achizitionat niciodata acest tip de produse.

Foarte multe persoane cumpara un aparat de aer conditionat de dimensiuni si respectiv putere foarte mari, gandindu-se ca astfel vor beneficia de o functionare mult mai eficienta a acestuia si ca aerul din camera va fi mult mai bine racit. Cu toate acestea, un aparat de aer conditionat prea mare este de fapt mult mai putin eficient si, in plus, consuma cantitati inutile de energie in acelasi timp. Aparatele de aer conditionat indeparteaza atat caldura precum si umiditatea din aer. Daca unitatea de aer conditionat este prea mare, va raci camera intr-un timp foarte scurt, dar va indeparta doar o parte din umiditate. Acest lucru inseamna ca in camera va ramane o senzatie de aer umed si rece. Un aparat de aer conditionat de dimensiuni potrivite va reusi sa inlature umiditatea pe masura ce raceste aerul.

Pentru a va asigura ca alegeti aparatul de aer conditionat de care aveti cu adevarat nevoie, este necesar sa urmati cativa pasi importanti. In primul rand, stabiliti-va un buget financiar de care dispuneti si pe care sunteti dispus sa-l cheltuiti pe aceasta achizitie. Preturile aparatelor de aer conditionat variaza in principiu in functie de eficienta energetica, de numarul de unitati BTU, daca doriti un aparat de aer conditionat de fereastra sau unul portabil, precum si de alte proprietati ale acestuia. Decideti cat doriti sa platiti de la inceput, pentru ca astfel nu veti ajunge sa cheltuiti mai mult decat va permiteti.

Mai departe, este important sa va hotarati daca doriti un aparat de aer conditionat portabil sau unul de fereastra. Aparatele de aer conditionat portabile sunt cele instalate departe de fereastra si au un furtun de evacuare care porneste de la unitate pana la fereastra. Un echipament de fereastra este instalat acolo, iar aici va fi atasat furtunul de evacuare. Acest tip de instalare va permite sa mutati aparatul de aer conditionat in mai multe locuri, ocupa mai putin spatiu si va permite sa aveti un apart de aer conditionat chiar daca ferestrele sunt mici. Dezavantajul este acela ca aparatele de aer conditionat portabile sunt mai scumpe si necesita un numar mai mare de BTU decat un aparat de aer conditionat de camera pentru a raci o suprafata egala.

Apoi, alegeti numarul potrivit de BTU pentru camera. Desi cele mai multe dintre aparatele de aer conditionat precizeaza dimensiunile suprafetelor la care va puteti astepta sa faca fata eficient atunci cand vi se spune numarul de BTU al unitatii, tineti mereu cont de lucruri care ar putea sa mareasca sau sa micsoreze necesitatile dumneavoastra, inclusiv inaltimea tavanului, tipul de izolatie, faptul ca incaperea este pozitionata direct in lumina soarelui sau este mai degraba intr-o zona de umbra, temperaturile inalte din exterior, precum si numarul de persoane din camera respectiva.

Mai mult decat atat, este foarte important sa nu uitati sa luati in considerare si alte caracteristici ale aparatului de aer conditionat. Acestea includ: calitatea filtrului de aer, treptele de viteza, de directie, setarile de programare, daca are sau nu o telecomanda inclusa sau chiar daca aparatul de aer conditionat se va potrivi sau nu in fereastra dumneavoastra.


Tags: aer conditionat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu